La Clàssica Penedès de ciclisme canvia el recorregut i arribarà fins a Santes Creus

08/05/2024 - 13:03h

La marxa se celebrarà el proper 2 de juny

La marxa cicloturista no competitiva Clàssica Penedès torna el 2 de juny i ho fa amb la perspectiva de superar el miler de participants i també amb la introducció d’algunes novetats en el recorregut. El traçat llarg de la marxa arribarà enguany fins el Monestir de Santes Creus, una zona que en les quatre edicions precedents de la cita ciclista no s’havia tocat.

Com és habitual, hi haurà dos recorreguts, un de curt de 89km amb 1316 metres de desnivell positiu acumulat, i un de llarg de 139km i 2146 metres de desnivell positiu acumulat. Es pujaran el Coll de les Ventoses, el Coll de Sant Magí, el Coll de la Torre, l’Alt del Pontonenc, l’Alt dela Creu de Lavit i l’Alt de Font-rubí en el traçat llarg de la marxa.

Fins a dia d’avui, ja hi ha 800 inscrits a la clàssica. Des de LetsVelo i Cicles Sans, organitzadors de la cita, van assenyalar que la logística està preparada per donar cabuda a un més d’un miler de ciclistes. De fet, l’any passat es va superar la xifra de mil participants. “No volem créixer de forma desmesurada perquè apostem per la qualitat i no pas per la quantitat, però sí estem preparats per donar sortida a la xifra de 1.000 participants”, expliquen.

La regidora de Turisme i Esports de l’Ajuntament de Vilafranca, Gemma Romeu, va assenyalar que la ciutat viurà dos caps de setmana de màxima intensitat ciclista. El dia 26 arriba el Gravel Penedès, i el 2 de juny ho fa la Clàssica Penedès. A més, el 9 de juny també està previst que la Volta Catalunya femenina passi per la capital de l’Alt Penedès.

També et pot interessar

Comentaris