Ressons Penedès celebra amb èxit la segona edició

08/05/2024 - 12:28h

El festival tanca amb més de 12.000 assistents i 9 dels 12 concerts pengen el cartell de sold out.

El Festival Ressons Penedès by Cruïlla ha viscut aquest passat cap de setmana la seva segona edició congregant més de 12.000 persones. Aquesta edició ha estat marcada per les actuacions de The Tyets i Mushkaa, dos grups que van pujar a l’Escenari DO Penedès · Ruta del Vi del Penedès amb entrades exhaurides, o les de La Pegatina i Ladilla Rusa. Altres concerts que també van exhaurir entrades van ser els de Marala, Cris Juanico, David Carabén, Dani Nel·lo + Organ Trio, Azucarillo Kings, Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic, Ferran Palau i Chano Domínguez .

Després d’estrenar-se l’any passat amb una primera edició molt exitosa, Ressons Penedès va donar tret de sortida a l’edició d’enguany amb un aquelarre musical a càrrec del grup Marala. Aquestes primeres harmonies a tres veus, van inaugurar una edició que ha portat a 27 grups i 29 concerts arreu de l’Alt Penedès i que va finalitzar amb l’actuació del pianista andalús Chano Domínguez. 

Al llarg de tres dies, tot el públic assistent va tenir l’oportunitat de gaudir d’una trentena de concerts en espais idíl·lics, majoritàriament acompanyats per una copa de vi o cava del Penedès. Es van poder escoltar grans noms del panorama català com La Pegatina, Ladilla Rusa, The Tyets o Mushkaa, concerts que van fer ballar una Vilafranca del Penedès eufòrica les nits de divendres i dissabte. 

La música també va arribar a diferents cellers de la comarca de la mà de grups com Azucarillo Kings, Dani Nel·lo + Organ Trio, Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic, David Carabén, Cris Juanico, Ferran Palau, Chano Domínguez, Gemma Humet o Sergi Carbonell, i es van escampar per carrers i places d’arreu del Penedès amb Sidral Brass Band, River Omelet, Sunday’s Ska Jazz, Caïm Riba, Carlota Flâneur, Cinta, Ian Sala, OKDW, Vecinos, Les Salvatges i Marta Knight.

Música, cellers, caves i racons especials maridant-se al Penedès

Ressons Penedès és una iniciativa impulsada l’any 2023 per Cruïlla, amb el suport del Departament de Cultura (Generalitat) i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès; en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, la DO Penedès, la DO Cava, Penedès Turisme i 18 ajuntaments de l’Alt Penedès (Avinyonet del Penedès, les Cabanyes, Castellet i la Gornal, Castellví de la Marca, Font-rubí, Gelida, la Granada, Mediona, Pontons, Puigdàlber, Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Quintí de Mediona, Sant Sadurní d’Anoia, Santa Fe del Penedès, Santa Margarida i els Monjos, Torrelavit, Torrelles de Foix i Vilafranca del Penedès).

La proposta va néixer com a resultat de fusionar els grans protagonistes del territori: el vi i el cava amb la música en un esdeveniment únic. Ressons Penedès treballa per a construir un festival de proximitat, vinculat al territori i a la seva identitat de forma respectuosa, així com ajudar a donar a conèixer una regió única i una destinació enoturística de primer nivell. El respecte pel seu entorn, els valors dels seus habitants i un gran compromís amb la sostenibilitat, en són els eixos vertebrals.

També et pot interessar

Comentaris