S’estrena la nova exposició permanent al museu del Castell de Subirats

07/05/2024 - 17:00h

L’acte es va fer en el marc del 51è Aplec del pa i l’empenta i gira al voltant de la figura de Mir Geribert, senyor de Subirats.

L’Associació Castell de Subirats ha estrenat la nova exposició permanent del museu del Castell de Subirats, amb la figura de Mir Geribert, senyor de Subirats, com a protagonista. En el marc del 51 Aplec del pa i l’empenta, es va estrenar al museu del Castell de Subirats, una nova exposició permanent que compta amb tres plafons, la figura de Mir Geribert i una selecció de peces històriques exposades; de les quals destaquen dues misses compostes entre el segle XIX i el XX.

Els plafons nous han comptat amb la col·laboració de Vinseum, per les imatges del material arqueològic, sobretot de la sivella, amb decoració d’estil romànic, datada entre els segles XII i XIII, i les bases de vidre de copes de vi, d’entre els segles XIV i XV. Han participat també, en l’assessorament i l’expertesa, la doctora en història medieval, Rosa Lluch, i l’arqueòleg territorial de la Generalitat de Catalunya, Xavier Esteve. Finalment també cal destacar la col·laboració de l’il·lustrador Oriol Garcia Quera, amb els drets de reproducció de la imatge de Mir Geribert.

A més, a la nova exposició s’hi han publicat documents inèdits fins al moment, com la portada del procés judicial contra Agnès de Tort i de Ramon, que definitivament, li negava els seus drets feudals a cobrar el delme sobre els veïns de Subirats i Sant Sadurní el 1699.

Aquesta renovació vol posar en valor el llegat de Mn. Josep Raventós, impulsor del museu del Castell, i creador de l’exposició fins ara existent, des dels anys 70 del segle passat, i que ha servit per mantenir viva la història i la cultura del conjunt monumental de la parròquia de Sant Pere i el castell de Subirats.

També et pot interessar

Comentaris