El nou Vinseum obrirà portes al públic el proper dissabte 18 de maig

D’esquerra a dreta, Xavi Fornos, director de Vinseum; la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Àngels Dalmau i el president de Vinseum, Joan Tarrada.
07/05/2024 - 14:55h

La inauguració oficial serà el mes d’octubre i ara s’obriran els 1.000 metres quadrats de la planta baixa amb una zona expositva titulada ‘La Plaça del Vi’.

El cap de setmana del 18 i 19 de maig, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus, Vinseum (Museu de les Cultures del Vi de Catalunya) obrirà portes parcialment del nou equipament que s’inaugurarà de manera oficial i a ple rendiment el mes d’octubre. Ara, de moment s’obriran al públic els mil metres quadrats de la planta baixa que ocuparan el nou punt d’informació i venta d’entrada, la nova botiga de Vinseum i ‘La Plaça del vi’, una nova zona expositiva del tot innovadora.

‘La Plaça del Vi’ ocuparà uns 300 metres quadrats i ve a ser la carta de presentació de la rica tradició vitivinícola de la Catalunya actual. Una exposició que desplega a través de set àrees audiovisuals dotze pantalles interactives, una bota gegant amb una projecció de la Vilafranca al seu interior, projeccions en 3D i recreacions digitals d’espais històrics. A banda, el visitant es trobarà amb un mapping sobre un ampli 3D de Catalunya on es revela la diversitat de climes, varietats, patrimonis de la regió i molts més detalls del món de la vinya i el vi.

Però, sens dubte, la joia de la corona serà la premsa de vi monumental que data del 1831 i l’emblemàtic mural de la vinya i el vi creat per Pau Boada l’any 1960 i que llueix en tot el seu esplendor. Un cant i un homenatge a la vitivinicultura catalana que després de la seva restauració pren un paper destacat i molt important en aquesta planta baixa del nou Vinseum

Durant els dies 18 i 19 de maig Vinseum farà jornada de portes obertes perquè els vilafranquins i penedesencs puguin contemplar aquest primer espai de manera gratuïta. L’únic requisit per poder visitar l’espai és que cal reservar a tarves del web vinseum.cat l’entrada donat que es faran passis cada trenta minuts per una cinquantena de persones. És preveu que puguin passar-hi fins a 2.000 persones en aquests dos primers dies. Val a dir que el dissabte 18 hi haurà dues visites guiades pels membres de l’equip del museu a les 11 i 19 hores.

Una altra de les novetats serà que a partir del cap de setmana del DIM l’accés al Vinseum serà per la porta del corraló a tocar de la capella de Sant Pelegrí i l’antic accés només s’obrirà els dies que estigui oberta la Taverna de Vinseum que en breu està previst d’ampliar-ne el seu horari.

Fins al 25 de maig Vinseu organitzaran tot un seguit d’activitats en paral·lel al DIM. El 18 el museu se sumarà a la Nit Blanca dels Museus catalans i romandrà obert de les 10 a les 24 hores. Però durant tots aquests dies s’organitzarn activitats com el Petit Congrés per escoles amiges on durant tres dies alumnes de 1r i 2n intercanviaran coneixements; la presentació del vi dels 50 anys de L’Olivera, un dels cellers d’honor de Vinseum; una inauguració oficial de ‘La Plaça del Vi’ pels Amics de Vinseum; una sessió del MosTeca amb la projecció del documental ‘La cuina dels homes’; un tast especial amb cellers amb patrimoni medieval; un tast jove; un taller familiar i una sortida a l’exterior. Totes les activitats es poden consultar a vinseum.cat

També et pot interessar

Comentaris