10 espectacles formaran el cicle ‘Paraules als Claustres’ de Vilafranca

La regidora de Cultura, Àngels Dalmau i la tècnica de cultura, Sílvia Amigó van presentar tot el programa del cicle
07/05/2024 - 09:15h

 Del 18 de maig al 28 de setembre, el Claustre de Sant Francesc es convertirà en l’epicentre vilafranquí d’espectacles artístics multidisciplinaris, on la paraula es converteix en l’eix vertebrador de totes les propostes.

Aquest mes de maig engega una nova edició del cicle Paraules als Claustres que, amb 14 anys de trajectòria, organitza el servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès. La programació s’ha presentat aquest dilluns al Claustre de Sant Francesc, a càrrec de la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Àngels Dalmau, acompanyada de la tècnica del servei Sílvia Amigó. Del 18 de maig al 28 de setembre, el Claustre de Sant Francesc es convertirà en l’epicentre vilafranquí d’espectacles artístics multidisciplinaris, on la paraula es converteix en l’eix vertebrador de totes les propostes.

Aquest any, el programa inclou 10 projectes artístics de formats variats i per a tots els públics, des de recitals de poesia i música experimental, fins a exposicions, passant per lectures dramatitzades, concerts familiars i homenatges especials que el cicle dedicarà a autors com Mercè Rodoreda i, en especial, a Joan Salvat-Papasseit en el centenari de la seva mort. La regidora de Cultura, Àngels Dalmau, ha valorat que ”Paraules als Claustres és una iniciativa cultural de proximitat que permet, per una banda, oferir espectacles de petit format en marcs patrimonials i, per una altra, esdevenir una oferta cultural oberta, diversa i plural que acull diferents disciplines artístiques i expressives”. 

El cicle Paraules als Claustres engega el 18 de maig amb la lectura dramatitzada de La plaça del Diamant de Mercè Rodoreda, a càrrec de Marta Millà (actriu), Francisco Gamallo (guitarra) i Mariona Millà (pintura). El 24 de maig s’inaugura l’exposició La Casa de l’Eva, commemorativa del 20è aniversari del Festival EVA, que es podrà visitar fins al 8 de juny. El mes de juny, el dia 8, hi haurà el recital musical i poètic Esgarrapant la nit… poesia en femení, on Eduard Iniesta i David Alegret donen veu a les nostres poetes per explicar com de lluny és encara la igualtat de gènere. El 22 de juny, Pete Seeger serà el protagonista amb una exposició i un concert a càrrec de Els Seegers. Aquest mes encara hi haurà una última proposta, el dia 29 de juny, amb l’espectacle de poesia escènica Preludi a la lentitud de Versonautes.

Com en les darreres edicions, el cicle comença el mes de juliol acollint Elles i el Jazz que, dins del Festival Vijazz, es caracteritza per donar un espai protagonista als projectes de jazz liderats per dones. Seran 3 concerts, del 5 al 7 de juliol, amb Marina Vallet Quintet, Èlia Lucas Quintet i Lucía Rey Trío. El 12 de juliol, Toti Soler i Joan Massotkleiner, oferiran l’espectacle de poesia i música 10 anys de Paraula i Guitarra i el dia 19 de juliol hi haurà un monogràfic dedicat al poeta barceloní Joan Salvat-Papasseit, per recordar la seva obra i figura en l’any del centenari de la seva mort. D’una banda, s’inaugurarà l’exposició Els telèfons de l’EVA, una instal·lació de 12 telèfons on el públic assistent tan sols haurà de despenjar i posar l’orella a l’auricular, i d’una altra es realitzarà el recital Primavera d’hivern, primavera d’estiu… cançons, poemes, proses i moments en la vida de Joan Salvat-Papasseit, a càrrec de Baltasar Fonts (rapsoda), Ferran Martínez (acordió), Mercè Pàmies (narració) i Ramon Manent (veu i guitarra).

Dues últimes propostes seran després de l’estiu. El dia 22 de setembre, concert familiar amb 2princesesbarbudes que presenten el seu darrer disc Som i serem, i el dia 28 de setembre es tanca el cicle amb la locució escènica Anzagar. Una tragèdia d’un acte escrita per Robert Long, a càrrec de Neus Sendra, Rosa Casanovas, Siscu Martínez, Elena Peñafiel, Ramón Vila i Robert Long.

Venda d’entrades
L’aforament per als espectacles a l’espai del Claustre de Sant Francesc serà per a 120 persones i les entrades ja són a la venda a la web espectacles.vilafranca.cat a un preu de 4€, excepte les exposicions que són d’accés lliure. També es podran comprar una hora abans de l’inici de cada espectacle al mateix Claustre de Sant Francesc.

La programació del cicle Paraules als Claustres es composa d’actes que vinculen el Claustre de Sant Francesc amb la paraula i que volen reivindicar aquest espai com un lloc que propiciï la reflexió, el pensament, el coneixement i la creació.

També et pot interessar

Comentaris

1336