La setena edició del VilaPensa fa un balanç molt positiu amb 15.000 assistents

06/05/2024 - 17:26h

Tots els actes van gaudir de sales plenes amb un públic molt divers amb conferències, concerts, exposicions, obres teatrals, cinemafòrums i un concurs de microrelats.

L’assistència massiva, una gran participació en les intervencions i la destacable diversitat d’activitats i de perfils dels ponents i dels assistents caracteritzen l’edició d’enguany de la cita amb la filosofia al Penedès.
Amb dades a la mà l´organització calcula en unes 15.000 persones les que han viscut el festival a través de les diferents modalitats d´accés, com són les presencials i totes les que la tecnologia permet actualment, gràcies a la cobertura ,una vegada més, de Penedès TV, el que permet també recuperar alguns dels seus continguts al canal de You Tube VilaPensa.

El tema d’aquesta edició va ser Els altres. A través de diàlegs, taules rodones, cinemaforums i teatreforums i, fins i tot, un sopar filosòfic, s’afavoria la interacció entre els ponents i els assistents. No s’han defugit temes cabdals i controvertits com són la transsexualitat, els conflictes entre pobles, els migrants, la malaltia mental o l’activisme autogestionat relacionat amb el sector de l’oci nocturn.

En total vint actes repartits per Vilafranca, amb l’auditori del Vinseum – Museu de les Cultures de Vi de Catalunya com a escenari principal del festival, però també en altres localitzacions de la vila.
La setmana va acollir quatre conferències de filosofia al Vinseum. Vicent Partal i Isabel Galí van
oferir anècdotes i reflexions des de la frontera. Sergi Oms i José Díez van mostrar els mecanismes pels quals som capaços de crear la categoria de l’altre. Investigadores del Seminari Filosofia i Gènere -Lorena Fuster, Teresa Hoogeveen i Hypatia Pétriz- van visibilitzar les dinàmiques i la feina de grups de dones a diferents països als anys 70. I Clara Cols i Raül Garrigasait van emocionar l’auditori amb textos dels altres premoderns, a partir dels quals vam repensar les nocions de jo i de memòria.

Ja abans i durant tot el cap de setmana van sumar-se al programa activitats artístiques. Així, la
música, els relats, l’escultura, el cinema i el teatre van ser el tancament de la festa del pensament a la comarca aquest 2024. La vuitena edició del festival VilaPensa se celebrarà del 7 al 13 d´abril del 2025.

També et pot interessar

Comentaris