El FC Vilafranca enfila un camí complicat però encara possible cap a la salvació

02/05/2024 - 10:30h

El primer objectiu és superar la Pobla de Mafumet

Aconseguir l’objectiu de la permanència a Tercera Federació serà un camí d’espines, però encara és una opció ben real pels vilafranquins. L’empat a darrera hora al camp del Mollerussa (2-2), amb gol de la jove esperança vilafranquina Arnau Cañas, ha permès conservar una part important de les opcions de salvació.

De moment, cal superar la Pobla de Mafumet a la classificació per evitar el descens directe. El FC Vilafranca rep diumenge la visita del ja campió Olot (2/4 d’1 del migdia), i tancarà la lliga al camp del Prat, que s’hi està jugant la promoció. Per la seva banda, la Pobla rep diumenge a casa el Castelldefels (també 2/4 d’1), i tancarà la lliga al camp de l’Hospitalet.

Goal-average
El goal-average amb els tarragonins és favorable al FC Vilafranca (1-1 i 2-0). Així doncs, cal eixugar els dos punts de diferència (35-33) i evitar que Rapitenca i Castelldefels (30 punts) s’enganxin a la lluita. La Pobla de Mafumet està en una greu crisi de resultats (6 derrotes consecutives) i els seus jugadors no semblen en el millor moment anímic. A més, el seu rival de diumenge, el Castelldefels, encara té alguna opció de permanència i no serà un duel fàcil.

Després de tot això, però, encara quedarà un últim pas. Tenint en compte que Manresa i Cerdanyola baixen de Segona Federació i, per ara, només puja l’Olot, a dia d’avui hi ha un descens compensat de Tercera Federació a la Lliga Elit (el de la posició 15) per equilibrar el número d’equips de Tercera la propera temporada.

Si finalment el FC Vilafranca queda 15è, haurà d’esperar la disputa de la promoció d’ascens a Segona Federació i que un dels equips catalans que hi participa, acabi aconseguint l’ascens. Carretera de moltes corves, però les opcions de seguir a Tercera l’any que va hi són.

També et pot interessar

Comentaris