El cap de setmana del 25 i 26 de maig Vilafranca serà epicentre de dues curses populars

18/04/2024 - 11:53h

La cursa d’orientació Lluís Barrera i la Koniungo, coincideixen

El proper dissabte 25 de maig tindrà lloc la cursa de 10 km per equips per camins i entre vinyes anomenada KON’IUN.GO. Tal i com explicava la regidora d’Esports, Gemma Romeu, en la presentació d’avui, KON’IUN.GO és la transcripció fonètica de la paraula del llatí “coniungo”, que significa: unir, reunir-se, ajuntar-se. Aquest significat és el que ha donat nom a aquesta cursa de trail-running per equips, on el components de l’equip han de córrer tots junts.

Enguany serà la 2a edició de la KON’IUN.GO i tindrà lloc a partir de les 6 de la tarda, a la Zona Esportiva municipal de Vilafranca, amb sortides i arribades a l’aparcament del Complex Aquàtic. És una cursa on l’equip que faci el recorregut en menys temps serà el vencedor, però també és un repte comú per a un equip de persones que han de realitzar tot el recorregut juntes, compartint l’esforç  i l’experiència. Per això hi haurà una classificació i premis als equips primers classificats, però tots els equips que finalitzin tindran premi, evidentment, per compartir.

La cursa té un recorregut de 10 quilòmetres, una distància bastant típica. Però aquest recorregut serà per l’essència del paisatge de Vilafranca i del Penedès: per camins i entre vinyes.

No hi haurà una única sortida. Els equips sortiran cada 30 segons, com si es tractés d’una contrarellotge. Això afegeix emoció i tensió per intentar aconseguir l’equip que et precedeix o evitar que et superi l’equip que ha sortit darrera.

Desprès de la cursa es vol continuar mantenint aquest ambient d’unir i compartint, i per això totes les persones participants podran gaudir d’una festa per brindar amb una copa de vi, compartir l’experiència acompanyats de música i recuperar forces amb un “soparet” a la fresca.

Les inscripcions a la KON’IUN.GO es poden fer a través del web de l’esdeveniment https://www.koniungo.cat, per un preu de 28 € per equip. Els equips han d’estar formats de 3 a 8 persones i poden ser masculins, femenins o mixtos. Cada categoria té la seva pròpia classificació.

Però la KON’IUN.GO és només una activitat del que es podria anomenar “Festival de l’outdoor al Penedès”. El cap de setmana del 24 al 26 de maig, la KON’IUN.GO estarà acompanyada de la  Gravel Penedès Vilafranca, que es presentarà en breu, d’activitats familiars dissabte al matí i de la Cursa d’Orientació Lluís Barrera diumenge al matí, que organitzen els Xicots de Vilafranca i Esportiu Penedès.

En nom de l’organització de la Lluís Barrera, Carles Adell i Lluís Padró van explicar que, amb 12 anys d’existència, és la cursa d’orientació més antiga del Penedès. Tindrà lloc diumenge 26 de maig. Les inscripcions ja estan obertes a https://cursaorientaciolluisbarrera.blogspot.com/ i també es podran formalitzar el mateix dia. Hi ha la cursa llarga, més competitiva, en què es lliura una tarja de control i un mapa en que s’ha de trobar el màxim nombre de fites en el menor temps possible. Hi ha 2 hores i mitja per fer-ho sense penalització. D’altra banda, també hi ha la cursa infantil/familiar pel centre de Vilafranca, on s’hauran de trobar 9 fites i on s’hauran de superar proves dinamitzades per monitors. “Es tracta de gaudir d’un matí fent esport gairebé sense adornar-se’n”, van assenyalar

Gemma Romeu va explicar que, amb motiu d’aquest cap de setmana esportiu, es facilitarà una àrea específicament per a vehicles camper a la mateixa Zona Esportiva, hi haurà descomptes a l’alberg de Vilafranca i fins i tot una àrea d’acampada. I a qui no tingui tenda, se li facilitarà gràcies a la col·laboració amb la marca especialitzada en material outdoor VAUDE.

També et pot interessar

Comentaris