15 municipis del Penedès s’afegeixen a la llista dels que podran limitar el preu del lloguer

Els passeigs marítims del Baix Penedès, com el de Calafell, han acollit molts visitants
16/04/2024 - 09:45h

Territori inicia els tràmits per declarar 7 localitats del Baix Penedès i 8 de l’Alt zones amb el mercat tensionat

El Govern afegeix 131 municipis a la llista de zones tensionades on es podrà limitar el preu del lloguer, segons va anunciar la consellera de Territori, Ester Capella. La mesura afectarà 15 municipis del Penedès: Albinyana, l’Arboç, la Bisbal, Calafell, Cunit, Sant Jaume dels Domenys i Santa Oliva, al Baix Penedès, i Castellet i la Gornal, Gelida, Olèrdola, Olesa de Bonesvalls, Sant Llorenç d’Hortons, Sant Martí Sarroca, Sant Pere de Riudebitlles i Torrelles de Foix, a l’Alt. Al Penedès ja formaven part de la llista amb el mercat de lloguer tensionat els municipis de Vilafranca, Sant Sadurní i el Vendrell.

Territori ha iniciat els tràmits per afegir aquestes localitats a les 140 zones tenses ja en vigor. Així, en total Catalunya comptarà amb 271 localitats on es podrà aplicar el topall dels lloguers, una mesura que cobrirà una zona on viuen més de 7 milions de persones, el 90% de la població. La consellera confia que aquesta mesura, que respon als canvis del mercat de l’habitatge i a la tendència alcista del preu del lloguer experimentat els últims mesos, sigui efectiva aquest mes de juliol.

L’ampliació afecta els municipis de més de 2.000 habitants, que no formen part dels 140 ja declarats, i que compleixen algun dels requisits que marca la Llei estatal pel dret a l’habitatge: que les persones o famílies dediquin més del 30% dels seus ingressos a pagar el lloguer o la hipoteca, incloses les despeses i subministraments bàsics; i que el preu de lloguer o de compra dels habitatges hagi experimentat en els darrers cinc anys un increment acumulat d’almenys 3 punts per sobre de l’IPC. Capella ha dit que continuaran treballant “intensament” per “embridar el mercat” i fer que els preus “no pugin”.

També et pot interessar

Comentaris