La Coordinadora de Música Tradicional de Vilafranca celebra els 30 anys del Dia del Graller

08/04/2024 - 18:21h

Una vintenta d’actes formen part del programa amb l’actuació dels 25 grups de gralles d’arreu de Catalunya i dels Castellers de Vilafranca com acte central per diumenge.

La Coordinadora de Música Tradicional de Vilafranca organitza per aquest proper cap de setmana del 12 al 14 d’abril prop d’una vintena d’activitats per celebrar el 30è aniversari del Dia del Graller.

Els actes arrencaran divendres amb un espectacle de dansa i gralla a càrrec de la companyia l’Esbord amb la grallera Sònia Arias acompanyada del ballarí Pere Seda. Serà al Vinseum a les 19.30 i és necessari comprar entrada prèvia a vinseum.cat. La festa seguirà al Forat del Pany a partir de les 12 de la nit, amb el DJ Marcel Casellas que oferirà una sessió especial de house aborigen i estarà acompanyat de grallers i gralleres.

Dissabte al migdia les gralles sonaran des de cinc balcons del centre de Vilafranca per amenitzar el mercat en l’anomenat “Toc de Balcons”. I, tot seguit, hi haurà concert vermut a la Plaça de l’Oli amb els grallers els Vernets a partir de les 13h. A la tarda, l’activitat començarà les 16.30 amb la Cercavila de la Trobada d’escoles de gralla i timbal de Catalunya que finalitzarà amb un petit concert dels alumnes a la Plaça de Sant Joan.

A les 19h a Cal Figarot es presentarà el llibre “Timbal de mans petites 2” de Marc Vall i Pere Olivé i, seguidament, la taula rodona “Actualitat i nous horitzons de la gralla”. Tancaran els actes de dissabte un “Cercanit” que arrencarà a les 22:30 des de la plaça de l’Oli amb la Sidral Brass Band i gralleres convidades, seguit d’un Ball de Gralles amb Els Quatrevents i DJ a La Gueralda.

Per últim, diumenge a les 12 h tindrà lloc el tradicional concert del Dia del Graller a la Plaça de Sant Joan amb 25 grups vinguts d’arreu del país que oferiran les millors peces del seu repertori. Durant el concert, els Castellers de Vilafranca oferiran una actuació a la mateixa plaça.

Com a novetat aquest any, la CMTV ha organitzat un concurs de composició de músiques de carrer, l’entrega de premis del qual es farà durant la pausa del mateix concert, cap a les 13h.

També a la mateixa plaça de Sant Joan i a partir de les 11, hi haurà una fira amb una dotzena de parades de lutiers i llibreters on s’hi podran trobar des d’instruments i accessoris fins a llibres especialitzats i discs. La celebració del 30è aniversari clourà amb un Toc de Vermut i un dinar dels grups de gralles.

També et pot interessar

Comentaris