Els Nens del Vendrell tornen a Prada de Conflent 60 anys després

04/04/2024 - 18:28h

La colla vendrellenca farà la primera actuació de la temporada a la Catalunya Nord.

Els Nens del Vendrell tornaran a Prada de Conflent aquest cap de setmana 6 i 7 d’abril, 60 anys després d’haver-ho fet per primera vegada per visitar el Mestre a l’exili. La visita a Prada, que significarà la primera actuació de la temporada per als de la camisa vermella, no només està pensada per rodar els primers castells d’aquest any a plaça, sinó que vol ser un petit homenatge a tots aquells castellers de la colla i vendrellencs que just ara fa 60 anys, l’any 1964, van fer el mateix viatge, aquella vegada amb l’excusa d’un suposat desplaçament a Lourdes, per visitar Pau Casals, resident a l’exili des de feia més de 20 anys a causa de la Guerra Civil i el seu posterior desacord amb la dictadura franquista.

A més a més, el viatge vol servir també per enfortir els llaços de la colla baixpendesenca amb les colles castelleres de la Catalunya nord (Castellers del Riberal i Pallagos de Conflent), amb qui s’ha coordinat la sortida i amb qui actuaran dissabte a la tarda. Abans, el mateix dissabte al matí, es farà la recepció oficial dels representants de la colla per part del batlle de la població i també dels representants de l’Ajuntament i l’Associació Musical Pau Casals, que han volgut viatjar amb els Nens fins a la població que va acollir Pau Casals. Posteriorment, els vendrellencs actuaran en solitari al claustre de l’Abadia benedictina de Sant Miquel de Cuixà, on des de 1950 s’hi celebra el Festival de Música Pau Casals. La primera jornada del viatge s’acabarà amb un sopar popular i un petit concert.

L’endemà diumenge 7 les activitats començaran de bon matí amb la visita a l’emblemàtic castell on va néixer Guifré el Pilós, figura emblemàtica de la història de Catalunya on els Nens aixecaran un pilar. Després, es visitarà la població de Vilafranca de Conflent, poble màrtir per als catalans i, finalment, els vendrellencs emprendran el viatge de tornada cap a casa després de dinar.

La colla està molt il·lusionada amb aquesta primera actuació de la temporada que, tot i celebrar-se lluny de casa, aconseguirà arrossegar al voltant de 200 castellers i vendrellencs que han volgut viatjar fins a la Catalunya nord per commemorar aquest 60è aniversari de la seva primera visita a Prada de Conflent, on en aquella ocasió els Nens van descarregar-hi un pilar de 5 en homenatge al Mestre davant la porta de la parròquia de Sant Pere.

La propera diada dels Nens tindrà lloc a la plaça Nova del Vendrell el proper diumenge 21 d’abril, en motiu de la diada d’homenatge a Pau Casals, on han convidat també la colla castellera Pallagos del Conflent, provinents de la Catalunya nord. La diada comptarà també amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Castellers de la Vila de Gràcia.

També et pot interessar

Comentaris