La setena edició del VilaPensa comptarà amb 20 actes i 32 convidats

Foto: FÈLIX MIRÓ
02/04/2024 - 17:12h

Del 15 al 21 d’abril Vilafranca del Penedès serà l’epicentre del Pensament amb un festival que enguany aposta pel lema ‘Els altres’.

Aquest dimarts s’ha presentat a l’auditori de Vinseum la setena edició del festival del Pensament ‘VilaPensa’ que Vilafranca del Penedès acollirà del 15 al 21 d’abril. En total, 20 actes que comptaran amb la participació de 32 convidats, 16 homes i 16 dones, una paritat que el festival ha mantingut amb bona mesura des de la seva creació.

El tema d’enguany serà “Els altres”, un lema que segons Josep Montserratdirector de la Càtedra Llorens i Barba i degà de la Universitat de Barcelona, fa que sigui una aposta “de risc”. El degà ha destacat de la ciutat de Vilafranca “un marc extraordinari” i que dins de l’empara de la Càtedra el Vila-Pensa és la que dona més sentit i promou la mateixa. Montserrat ha afegit que el VilaPensa ha volgut sempre “estar en situació de risc” malgrat que sempre ha apostat per continguts atractius. Com el d’aquest any que gira sobre “Els altres”, un lema “provocador perquè mai saps on estàs” afegia.

Per la seva banda, la professora de la Universitat de Barcelona, Marta Palacín, s’incorpora enguany en la codirecció del festival en un braç a braç amb Jordi Sàbat, director i creador del festival. Una persona que des de fa anys col·labora de manera directa amb el festival i la càtedra i que els darrers ha estat també professora de filosofia de l’Aula d’Humanitats del Casal de Vilafranca. Ella ha estat l’encarregada de citar les activitats més destacades de l’edició d’aquest any,

Palacín ha destacat que enguany el festival abasta no només ponents de la filosofia sinó també de les arts, la comunicació o la medecina. Així, el programa s’inaugurarà el dilluns 15 d’abril amb la conferència que pronunciaran el director de Vilaweb i escriptor, Vicent Partal i la periodista de TV3 i corresponsal a París, Isabel Galí en un acte que parlarà sobre ‘La frontera alegre, el contacte amb l’altre’. Tota la programació es pot consultar al web vilapensa.cat. Cal tenir present que per assistir als actes caldrà una reserva prèvia al web d’entrades de Vinseum. El festival també tindrà literatura, teatre, cinema o música.

Jordi Sàbat ha iniciat la seva intervenció subratllant que el festival “té un present i un futur esplèndid” en al·lusió a l’estrena d’aquest any a la codirecció del Vila-Pensa. Sàbat ha destacat la conxorxa que enguany tindrà el festival amb diverses entitats de Vilafranca i fora de la ciutat i ha ressaltat que la ideologia del festival és que tots els actes són “pel públic”. El festival recupera els sopars filosòfics de la mà del Rotary Club. L’acte de cloenda serà el diumenge 21 d’abril al teatre Cal Bolet amb una coproducció teatral i lectura dramatitzada del VilaPensa i la Casa dels Clàssics amb les actrius Màrcia Cisteró, Antònia Jaume i Marta Ossó sota el títol ‘Les bacants d’Eurípides’. Una estrena en exclusiva.

L’acte l’ha conclòs l’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero, que ha volgut agrair en especial la feina feta per Jordi Sàbat dient que “no tenim prou paraules per agrair la inspiració de crear un festival com aquest i tota la capacitat operativa per posar en marxa un esdeveniment d’aquesta magnitud”. Per l’alcalde el fet de disposar d’una finestra com el VilaPensa fa que l’Ajuntament estigui al costat del festival en una edició que l’ha qualificat serà “excel·lent i interessant” i no ha dubtat que novament comportarà “un èxit”.

També et pot interessar

Comentaris