El Penedès viu la festa de la Volta a Catalunya amb una desfilada per diversos municipis

25/03/2024 - 17:06h

La Bisbal del Penedès va acollir un esprint intermedi

L’Alt i el Baix Penedès van viure dues intenses jornades de ciclisme internacional de gran nivell gràcies al pas de la Volta a Catalunya per un bon grapat de municipis comarcals a la cinquena i setena etapes de la prova.

Un dels punts neuràlgics es va localitzar a la Bisbal del Penedès. Allà es va ubicar un dels dos esprints intermedis de la cinquena etapa (Altafulla-Viladecans). Els tres primers llocs de l’esprint van ser ocupats per ciclistes de luxe. Iván García Cortina (Movistar) va ser primer, el seu company d’equip, Enric Mas, va ser segon, i el darrer guanyador de la Vuelta, el nord-americà Sepp Kuss (Visma-Lease a Bike), tercer.

Dos ports de muntanya
També hi va haver dos passos de muntanya a les dues etapes. A l’Alt de les Ventoses de la mateixa cinquena etapa va creuar primer l’hongarès Attila Valter (Visma-Lease a Bike), seguit de Javier Romo (Movistar), i del sud-africà Louis Meintjes (Intermerché-Wanty).

A la seteta i última etapa amb sortida i arribada a Barcelona, els ciclistes van ascendir l’Alt de la Creu d’Ordal. Primer va ser el belga Jimmy Janssens (Alpecin), seguit del noruec Idar Andersen (Uno-X) i d’Ander Okamika (Burgos BH). Més enllà d’aquestes tres referències, la caravana de la Volta va transitar per Llorenç, Sant Jaume dels Domenys, Pontons, Torrelles de Foix, Sant Martí Sarrica, Guardiola de Font-rubí, Sant Sadurní d’Anoia, Sant Llorenç d’Hortons, Gelida, Subirats, Avinyonet o Olesa de Bonsevalls.
Els aficionats penedesencs van tenir l’oportunitat de veure algunes de les grans figures d’aquest esport, en especial l’imbatible eslovè, Tadej Pogacar.

També et pot interessar

Comentaris