Publicat un llibre de contes de la vilafranquina Ana Pujadó i la seva filla Clara

L’escriptora vilafranquina Ana Pujadó i la seva filla Clara, de 9 anys.
21/03/2024 - 20:32h

‘Cuentos tolerantes para peques y grandes’ fomenta l’educació emocional i valors positius gràcies a la màgina dels contes infantils

La vilafranquina Ana Pujadó, vinculada al món de l’educació i amb residència des de fa anys a Almeria, ha publicat amb la seva filla, Clara Sansinforiano, de 9 anys, Cuentos tolerantes para peques y grandes (Ed. Talón de Aquiles), un llibre que fomenta l’educació emocional i valors positius gràcies a la màgia dels contes infantils i a un treball en equip mare-filla molt especial.

L’obra, de temàtica infantil, consta de 10 contes que versen sobre temes universals i de gran actualitat com el bullying, la igualtat, les xarxes socials, el dol, la depressió, la cooperació, la resolució pacífica de conflictes, la diversitat i, en definitiva, la tolerància cap a la mateixa persona i els altres.

La petita Clara dona vida als personatges dels contes gràcies a les seves iŀlustracions, i les històries plenes de rimes, a cavall entre el conte, la faula i la poesia, “presenten una aparent senzillesa però amaguen una profunda reflexió, el que les fa ideals per a una lectura compartida ‘adult-menut’”, apunta Ana Pujadó.

La clara vocació didàctica del projecte literari es manifesta en l’annex del llibre i a la pàgina www.cuentostolerantes.es, on tant el lector com l’educador troben nombrosos recursos per treballar els temes presentats amb els contes: jocs, cançons originals, activitats i altres recursos educatius molt atractius per als més joves de la casa i l’escola.

L’escriptora vilafranquina confessa que els 10 contes s’inspiren en algun aspecte de la seva vida o el seu entorn. Per exemple, ‘el Señor Ramón’ (el seu pare) va inspirar el conte ‘El invencible Señor Roca’; una història sobre el dol que va escriure per a la Clara quan el seu avi va marxar però no del tot, “perquè guarden els seus records com un tresor”.

El llibre es pot adquirir físicament a qualsevol llibreria i també online a pàgines com Amazon o La Casa del Libro. L’autora ha participat en nombrosos actes de contacontes, tallers, firmes de llibres i entrevistes, i ha donat a conèixer el llibre a través d’entitats com ara biblioteques, llibreries, escoles, ràdio o televisió, entre d’altres.

El passat 2 de març el va presentar a la seva Vilafranca natal. Concretament, ho va fer a la seu d’Ítaca Educació i Salut, una entitat de pedagogia i psicologia que incorpora a la seva activitat habitual propostes destinades al públic familiar directament vinculades a la cultura i l’educació.

Val a dir, finalment, que Cuentos tolerantes para peques y grandes és un projecte literari i didàctic molt actual que promet fomentar la lectura i estimular la imaginació dels més joves, alhora que incorpora eines per gestionar moltes de les complexes problemàtiques i qüestions presents a la nostra actual societat; “això sí, sense oblidar el plaer i la màgia de la lectura compartida dels contes infantils”, conclou Ana Pujadó.

També et pot interessar

Comentaris