Diumenge arriba un nou Dia del Geganter a Vilafranca

21/03/2024 - 12:00h

L’edició d’enguany serà emotiva i esdevindrà un homenatge a la figura del geganter Jordi Gutiérrez Grau, ‘Guti’.

Aquest diumenge se celebra una nova Diada del Geganter a Vilafranca del Penedès, que coincideix amb Diumenge de Rams. Una nova oportunitat per veure dansar els majestuosos personatges vilafranquins, que de manera excepcional estaran acompanyats per dues parelles de gegants més.
Homenatge pòstum

L’edició d’enguany serà emotiva i esdevindrà un homenatge a la figura del geganter Jordi Gutiérrez Grau, ‘Guti’, mort el mes de gener. Per aquest motiu s’han convidat les colles geganteres de la Múnia i la Ràpita que, conjuntament amb Vilafranca, són les tres entitats en què Gutiérrez prenia part molt activament. Cal recordar que Gutiérrez formava part de l’entitat vilafranquina des del 2008 i en va ser cap de colla del 2014 al 2018.

La plantada de les figures, amb els plafons explicatius de cada parella de gegants, és prevista a la plaça Penedès a les 10 del matí. Un parell d’hores més tard, a les 12, s’iniciarà la tradicional cercavila, que passarà per la rambla Nostra Senyora per, seguidament, recórrer el carrer Parellada, plaça Constitució, carrer Escudellers, plaça Jaume I, plaça Santa Maria, per finalitzar a la plaça de la Vila, on es faran els balls corresponents tant dels convidats de l’edició d’enguany com dels gegants vilafranquins, l’Elisenda i el Ferragut.

També et pot interessar

Comentaris