Divendres s’inaugura l’exposició del 75è aniversari dels Castellers de Vilafranca

Joan Melero, director de la Fundació Pinnae i Ernest Gallart, president dels Castellers de Vilafranca amb el cartell de l’exposició, obra de Martí Ferré
19/03/2024 - 11:22h

L’Espai Cultural del Fòrum Berger Balaguer exposarà 70 obres de col·lecions particulars de 51 artistes.

Aquest divendres, a les 7 de la tarda, s’inaugurà a l’Espai Cultural del Fòrum Berger Balaguer l’exposició ‘Castellers de Vilafranca: Força, Equilibri, Valor i… Art!’ amb un total de 70 obres de 54 artistes que es podran veure fins al 5 de maig. L’exposició s’emmarca dins els actes del 75è aniversari dels verds sota l’organització dels mateixos Castellers de Vilafranca i la Fundació Pinnae i és fruit d’un treball de mesos de recerca d’obres d’art inspirades en els Castellers de Vilafranca, obres de diferents autors que tenen com a protagonistes els verds en una exposició d’art única i especial per diversos motius. D’una banda, perquè és la primera d’aquestes característiques dedicada a una colla castellera o entitat penedesenca on s’han localitzat més de setanta obres d’art dedicades a la colla, una col·lectiva que repassa els setanta-cinc anys d’història de la colla.

Pinzells de renom

Entre les obres que s’exposen hi ha una llarga llista d’artistes de renom com, August Rossell, Jaume Plensa, Antoni Vives Fierro, Just Nicolàs, Guillem Noya, Ramon Colomer Pagès, Fèlix Plantalech, Ruiz Oliva, Parera Romagosa, Lluís Masachs, Xavier Cugat o Bernet Toledano. S’hi podran veure obres de diferents estils i tècniques com olis, acrílics, aquarel·les, gravats, dibuixos, collages, etc… i algunes de les obres d’art es podran veure també en paral·lel a Cal Figarot, el local dels Castellers, donat que no s’ha volgut traslladar-les per tal que sigui una extensió de l’exposició de la Rambla de Nostra Senyora. Val a dir que algunes de les obers no s’han exposat mai o fa molt temps que no es poden veure en públic. Destaquen, entre d’altres, l’obra El Casteller d’Eduard Arranz-Bravo, creada el 1972 o el primer escut de la colla de l’any 1948, una obra de Manel Baró.

Editat un catàleg

Amb motiu de l’exposició s’ha editat un catàleg que recull 64 obres de 54 artistes diferents. Una edició limitada que es posarà a la venda a un preu popular i que tots els diners de la venda aniran destinats a la Fundació l’Espiga, una entitat sense afany de lucre que està al costat de les persones amb discapacitat. Finalment, la imatge gràfica d’aquesta exposició i el catàleg ha estat obra de Martí Ferré de Bildi Grafiks a partir d’un fragment d’una obra de Pau Boada per a la primera porta del setmanari Tothom del 1969.
Està previst organitzar un conjunt d’activitats culturals en paral·lel a l’exposició.

També et pot interessar

Comentaris