L’Anem al Teatre dona accés a la cultura a 9.665 alumnes de la comarca
El projecte vol donar a conèixer els espais escènics al municipi i a tota la comarca, i proposa una oferta que garanteix recursos de qualitat coherents per a cada nivell educatiu.
El servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, a través del Teatre Cal Bolet i l’Auditori Maria Rosa Juncosa, forma part del programa Anem al teatre, organitzat per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Vilafranca. El programa ofereix, en horari escolar, espectacles d’arts escèniques i musicals per a l’alumnat d’educació infantil, primària i secundària, batxillerat i cicles formatius. La proposta pretén reforçar i complementar les polítiques educatives i culturals locals i familiaritzar l’alumnat amb les arts escèniques, donant a conèixer la diversitat teatral i musical, i contribuir així en la creació de nous públics de les arts escèniques i musicals i l’educació de la sensibilitat artística.
A Vilafranca, 9.665 alumnes de 25 poblacions de l’Alt Penedès i 1 de l’Anoia, van poder apropar-se als equipaments escènics per a gaudir d’una experiència cultural. Entre els espectacles que es van programar per al públic dels centres educatius hi ha companyies consolidades com L’Estaquirot Teatre, Zum-Zum teatre, Circ Pistolet o Les anxovetes. L’Auditori municipal Rosa Maria Juncosa va acollir 20 funcions i 5.563 espectadors i el teatre Cal Bolet, 19 funcions i 4.102 espectadors. L’Anem al teatre pretén donar a conèixer els espais escènics al municipi i a tota la comarca, i proposa una oferta que garanteix recursos de qualitat coherents per a cada nivell educatiu. La programació artística de l’Anem al teatre és avalada per una comissió assessora integrada per tècnics municipals i experts en espectacles de teatre, música, dansa i circ destinats a la població infantil i juvenil.
El curs 2022/23 el preu d’entrada de l’alumnat ha estat de 6€ per espectacle. D’aquesta manera, es garanteix la igualtat d’oportunitats d’accés dels alumnes a l’oferta artística, sigui quina sigui la seva procedència geogràfica, i assegura, per tant, que no es produeix cap desigualtat per raons de territori. De fet, a l’alumnat dels centres docents que necessiten transport interurbà per a desplaçar-se al teatre, se’ls aplica una reducció del preu d’entrada com a compensació.