Gal Gomila i Mariona Morral clouran dissabte a Vinseum el cicle “Veus i vins que s’obren pas”

13/03/2024 - 16:33h

L’escriptor presentarà la novel·la “Sotto voce” i l’enòloga parlarà del projecte endegat pel celler Can Morral.

L’escriptor i musicòleg Gal Gomila i l’enòloga Mariona Morral del celler Can Morral, protagonitzarà dissabte, la tercera sessió del cicle “Vins i Veus que s’obren pas” que estarà moderada per la periodista Alba Esteve. La vetllada, que clourà aquesta segona edició del cicle organitzat per Vinseum, el grup editorial Penguin Random House i La Cultural Llibreria, començarà a les 12 del migdia, a la Sala Nogués de Vinseum.

Gal Gomila presentarà la novel·la Sotto voce (La Campana, 2024), un thriller rural ambientat a la Catalunya central que va resultar finalista del Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull, Sotto voce té com a punt de partida la localització del cos sense vida d’un reconegut músic català. Al costat el cos, que presenta tots els indicis que ha estat assassinat, hi ha el fragment d’una carta d’amor. De la investigació se’n farà càrrec la inspectora dels Mossos d’Esquadra, Clàudia Blanch.

Situat a la finca del mateix nom, Can Morral del Molí és un celler ubicat al municipi d’Ullastrell, a cavall de les comarques del Baix Llobregat i el Vallès Occidental, que va iniciar la seva activitat elaboradora fa quinze anys seguint les pautes de l’agricultura ecològica i regenerativa amb algunes aplicacions biodinàmiques. A les diferents parcel·les de l’explotació familiar, hi ha vinyes voltades de bosc plantades de varietats blanques i negres amb ceps que tenen entre 60 i 80 anys d’antiguitat. A partir d’aquestes vinyes velles, el celler de Cam Morral elabora caves i vins de mínima intervenció.

Per assistir a la darrera sessió del cicle “Vins i veus que s’obren pas”, concebut com un espai de diàleg entre autors i elaboradors que s’inicien en els seus respectius àmbits creatius, cal fer una inscripció prèvia a la pàgina web de Vinseum. En acabar, els assistents podran degustar un elaborat del celler participant a la sessió

També et pot interessar

Comentaris