382 alumnes de cinquè de primària participen a la 11a Corrandescola

11/03/2024 - 18:05h

Des dels seus inicis a Vilafranca, l’any 2013, prop de 3.000 alumnes de cinquè de primària han participat en el Corrandescola.

Prop de 400 alumnes participen a la 11a edició del Corrandescola que tindrà lloc el proper dijous 14 de març a l’Auditori Municipal Rosa Maria Juncosa de Vilafranca. Aquesta activitat, que convida els alumnes de cinquè de primària a treballar la llengua oral, el cant com a solista i la posada en escena a través del glosar i de l’intercanvi de versos, tindrà lloc de 10 a 12h.

Des dels seus inicis a Vilafranca, l’any 2013, prop de 3.000 alumnes de cinquè de primària han participat en el Corrandescola i desenes de mestres de Vilafranca han fet formació durant aquets anys. Enguany hi participaran un total de 382 alumnes. L’edició també comptarà amb la participació d’Albert Casals, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona i impulsor de la introducció de la glosa a l’escola. Segons ha investigat Casals, les nombroses experiències a Primària i a Secundària han demostrat la gran eficàcia de la glosa com a via per a millorar la competència comunicativa de tot tipus d’alumnat. Mònica Calaf, mestra de música de l’escola Estalella, és la coordinadora de l’activitat a Vilafranca, juntament amb l’Albert Casals.

La dinàmica de l’espectacle consisteix en que una selecció d’alumnes de les diverses escoles surten l’escenari a demostrar les seves habilitats com a glosadors. N’hi ha que canten de memòria versos creats a classe i d’altres surten a demostrar la seva capacitat d’improvisar versos inventats i construïts sobre una melodia treballada a l’escola, a partir d’unes proves que se’ls proposa. L’espectacle estarà conduït per dos dels corrandistes de més renom al nostre país, Carles Belda i Berta Llos, amb l’acompanyament de l’acordió diatònic.

També et pot interessar

Comentaris