Vilafranca acollirà una jornada sobre els ajuts Next Generation a la rehabilitació

11/03/2024 - 16:20h

Serà aquest dijous a l’Oficina Local d’Habitatge ubicada al carrer Sant Pere

Amb la coorganització de l’Ajuntament de Vilafranca i l’Oficina d’Habitatge de la Diputació de Barcelona, el proper dijous 14 de març tindrà lloc a Vilafranca una jornada amb el lema “Els ajuts de rehabilitació d’habitatges i edificis. Fons Next Generation”. La jornada tindrà lloc a partir de les 18h, a l’Oficina Local d’Habitatge, al carrer Sant Pere, 3.

La jornada constarà de la benvinguda del tinent d’alcalde i regidor d’Habitatge de l’Ajuntament de Vilafranca, Miquel Medialdea, i la presentació tècnica de l’exposició “ReHabilitem”, a càrrec de David Mongil, cap de l’Oficina d’Habitatge de la Diputació de Barcelona. L’exposició estarà instal·lada al vestíbul de l’Oficina d’Habitatge i del claustre de Sant Francesc fins al dia 8 d’abril.

A continuació tindrà lloc a la sala capitular del claustre de Sant Francesc una taula rodona informativa a càrrec d’experts que tractaran sobre aspectes pràctics i resolució de dubtes de la tramitació dels ajuts Next Generation per la rehabilitació energètica d’edificis i habitatges. Hi intervindran Víctor Forns, coordinador de l’Oficina Tècnica de Rehabilitació de Catalunya del Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida, Claudia Pecharroman, arquitecta de l’Oficina Tècnica de Rehabilitació de Catalunya del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, i Oriol Farriol, arquitecte tècnic de l’Oficina Tècnica de Rehabilitació de Catalunya. Moderarà la taula Marta Pradal, tècnica de l’Oficina d’Habitatge de la Diputació de Barcelona.

Habitatges saludables

Un habitatge saludable és aquell que garanteix la salut i benestar de les persones que l’ocupen. Des de l’Oficina d’Habitatge de la Diputació de Barcelona i l’Oficina Local d’Habitatge de Vilafranca, mitjançant aquesta jornada i l’exposició “ReHabilitem” es vol donar a conèixer els avantatges de tenir uns habitatges rehabilitats, accessibles i adaptats a les necessitats actuals de confort i estalvi energètic.

La Unió Europea amb els Fons Next Generation ha previst un paquet d’ajudes dirigides a la ciutadania per a incentivar la rehabilitació energètica dels edificis i dels habitatges, l’economia local i la sostenibilitat del planeta. Però per a la rehabilitació d’un edifici és necessari la implicació i acompanyament a les comunitats de diversos professionals especialitzats. Les Oficines Locals i Comarcals d’Habitatge i les Oficines Tècniques de Rehabilitació de Catalunya són les entitats on s’ha d’adreçar la ciutadania per a informar-se i sol·licitar aquestes subvencions.

Programa de la jornada:

18:00  Benvinguda per part del Sr. Miquel Medialdea, tinent d’alcalde i regidor d’Habitatge de l’Ajuntament de  Vilafranca del Penedès.

18.10  Presentació tècnica de l’exposició ReHabilitem per part del Sr. David Mongil, Cap de l’Oficina Tècnica d’Habitatge de la Diputació de Barcelona.

18:15  Taula informativa: Aspectes pràctics i resolució de dubtes de la tramitació dels ajuts Next Generation per la rehabilitació energètica d’edificis i habitatges, a càrrec de

  • Víctor Forns, coordinador de l’Oficina Tècnica de Rehabilitació de Catalunya del Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida 
  • Claudia Pecharroman, arquitecta de l’Oficina Tècnica de Rehabilitació de Catalunya del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya
  • Oriol Farriol, arquitecte tècnic de l’Oficina Tècnica de Rehabilitació de Catalunya

     Modera: Marta Pradal, Tècnica de l’Oficina d’Habitatge de la Diputació de Barcelona

19:15 Tancament de l’acte per part del Sr. Miquel Medialdea, tinent d’alcalde i regidor d’Habitatge de l’Ajuntament de  Vilafranca del Penedès.

També et pot interessar

Comentaris