El FC Vilafranca presenta els actes de celebració dels 120 anys del club

05/03/2024 - 21:14h

Partits, reconeixements i trobades protagonitzen un ampli programa

El Futbol Club Vilafranca celebra aquest any el seu 120 aniversari i des del club penedesenc volen que l’efemèride es converteixi en una gran festa del futbol vilafranquí i comarcal. El programa d’actes de la celebració s’ha presentat a la sala Zazie del Casal amb la presència de la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Vilafranca, Gemma Romeu i del president del club, Manel Ortiz.

Els actes aniran des de partits amistosos de nivell, fins a trobades, reconeixements i una emotiva excursió a Tossa de Mar. El 1931 l’autocar de l’expedició del club que es va desplaçar fins el municipi gironí va patir un accident i un seguidor i un directiu van perdre la vida. La col.laboració de Tossa de Mar va ser especialment intensa i, des d’aleshores, els dos municipis han tingut molta vinculació. A Tossa de Mar hi ha un carrer Vilafranca i a Vilafranca un carrer Tossa de Mar. L’excursió consistirà en una visita guiada per Tossa i, segurament, un partit amistós contra la UE Tossa. Tal i com ha avançat la regidora Gemma Romeu, durant aquest any 2024 s’instal.larà una placa de record dels fets al carrer Tossa de Mar de Vilafranca.

A nivell de partits amistosos ja està confirmat un triangular el 10 d’agost amb el FC Vilafranca, UE Olot i Barça Atlètic. Són els tres equips que van tenir vinculació amb Hans Gamper. La relació del fundador del Barça amb el Vilafranca venia de la connexió del suís amb els germans Vergés.

El 28 d’agost també es jugarà un amistós enfront un equip de nivell. El vicepresident del club, Lluís Montaner, ha assenyalat que s’ha parlat amb equips de Primera, de Segona i de Primera Federació, però, de moment, no hi ha cap confirmació encara.

Reconeixements

Per altra banda, està previst un acte de reconeixement als 10 socis més antics, als presidents vius i a la família Fos quan es compleixen 50 anys de la seva arribada a Vilafranca des del País Valencià. Francesc Fos va ser jugador i president del club i el seu germà Pepe, encara a dia d’avui segueix sent el delegat del conjunt penedesenc. També en va ser jugador.

Des de la comissió organitzadora també s’ha avançat la possible organització d’un concert musical. Hi haurà, igualment, un col.loqui-debat sobre el futbol d’abans i l’actual i una trobada d’exjugadors que estarà oberta als socis i aficionats que ho vulguin.

Per publicitar l’aniversari es penjaran lones al centre de la ciutat i, a més, a través de les xarxes cada setmana s’aniran publicant diferents aspectes rellevants dels 120 anys d’història de l’entitat. També s’ha fet públic el logo de l’efemèride on destaca la frase “Fem Cent Vint”, creant un joc de paraules entre la frase i les sigles del club (FCV).

Tot plegat ideat i treballat per una comissió formada per Josep Maria Batet, Isidro Barrado, Joan Tutusaus, Toni Carbó i Marc Izquierdo, amb la coordinació del vicepresident de l’àrea social, Lluís Montaner

També et pot interessar

Comentaris