Acaben el mural del pilar de nou dels Castellers de Vilafranca

05/03/2024 - 09:35h

L’artista igualadina, Núria Riba, ha immortalitzat la gesta dels verds amb el fons de les vinyes i Vilafranca i la frase reivindicativa dels preus justos del raïm d’Unió de Pagesos.

Després de gairebé un mes de treball l’artista igualadina Núria Riba ha acabat l’encàrrec dels Castellers de Vilafranca de fer un mural, a la paret lateral de l’ambulatori de la plaça Penedès que ha cedit Unió de Pagesos, plasmant la gesta del pilar de 9 amb folre, manilles i puntals que els Castellers de Vilafranca van carregar per Tots Sants del 2022.

La muralista ha dibuixat el pilar a una escala un xic més gran de la imatge real a partir d’una fotografia del fotògraf Fèlix Miró, amb el fons de les vinyes i de Vilafranca a partir de la fotografia realitzada per Maria Rosa Ferré que captava un 4d8 dels verds amb el fons que ara s’ha utilitzat pel mural.

Les tasques es van iniciar el 6 de febrer i han conclós aquest dilluns a la tarda, 4 de març. A banda del pilar, les vinyes i Vilafranca el mural també mostra la frase reivindicativa dels pagesos “Per un Penedès viu, cal un preu digne per al raïm i el vi”.

L’obra, realitzada amb pintura plàstica, ha estat consensuada entre els Castellers de Vilafranca, Unió de Pagesos i l’Ajuntament de Vilafranca amb motiu del 75è aniversari dels verds i llueix de fons el paisatge del Penedès amb el color verd com a predominant.

Riba és castellera i combina la seva passió per la pintura amb la tasca de docent que imparteix al seu estudi d’Igualada. L’any 2018 va començar a fer murals en parets, principalment a la capital de l’Anoia, però des de llavors n’ha fet a diversos pobles de la Vegueria i també a Barcelona o Balaguer.

A falta de concretar, els Castellers de Vilafranca tenen previst realitzar un acte d’inauguració.

També et pot interessar

Comentaris