L’atleta Cele López (Fondistes Penedès) completa les World Marathon Majors

04/03/2024 - 14:04h

Ha tancat el repte corrent la marató de Tòquio

L’atleta Cele López (Fondistes Penedès) ha aconseguit aquest cap de setmana una fita remarcable per l’esport comarcal. López va córrer la marató de Tòquio i, d’aquesta manera, ha completat el calendari de les World Marathon Majors.

El calendari de les World Marathon Majors (WMM) està format per les 6 grans maratons que es corren a tot el planeta (Tòquio, Berlín, Boston, Londres, Chicago i Nova York). Els atletes que aconsegueixen completar les sis proves (encara que sigui en anys diferents) reben el premi de WMM.

López només tenia pendent la de Tòquio i el passat cap de setmana la va córrer i la va completar amb un temps de 4h33’. Va iniciar el seu repte el 2016 amb la de Nova York (4h10’) i va continuar amb la de Berlín, el 2017 (4h05’), la de Chicago, el 2018 (3h54’), la de Londres, el 2019 (3h52’)i la de Boston, el 2023 (4h19’).

Amb el seu fill, Sergi
El 2020 tenia previst córrer la de Tòquio, però l’esclat de la pandèmia de Covid-19 va barrar-li el pas. Ara, quatre anys després, ha tancat definitivament el cercle.

Cele López, de 64 anys i amb una llarga trajectòria a Fondistes Penedès, ha corregut les 6 “majors” acompanyat sempre del seu fill, Sergi. A Tòquio el passat cap de setmana, el costum familiar es va mantenir inalterable i el duet Cele López-Sergi López va tenir la seva quota de protagonisme.

“En un dia tan especial com aquest vull fer un petit homenatge a la meva família per tots els seus ànims i comprensió, especialment al meu fill Sergi, per fer-me costat una vegada més en aquesta marató i a la meva dona Carme, pel seu suport incondicional”, anunciava Cele López al final de la cursa japonesa.
Igualment, el fondista penedesenc aprofitava el moment per agraïr “a Joan Luque el seu constant recolzament i els seus savis consells, a la Mercedes López les seves pautes d’alimentació durant la marató i també al Miquel Campos pels consells per evitar noves lesions, i per les seves posades a punt”.

A la marató de Tòquio van córrer aquest any fins a 40.000 atletes. Cele López va fer la primera meitat del traçat en 2h17’ i la segona meitat, en 2h16’. Un cop completat el seu gran repte esportiu i personal, el de Fondistes Penedès afrontarà en els propers mesos noves metes en el món de l’atletisme.

També et pot interessar

Comentaris