El Museu Àngel Guimerà acull la instal·lació “Els telèfons de Guimerà”
Una acció inscrita en el Festival En Veu Alta (EVA) i també en el marc dels actes de commemoració de l’Any Guimerà.
El Museu Àngel Guimerà acull fins al 24 de març la instal·lació “Els telèfons de Guimerà”, una acció inscrita en el Festival En Veu Alta (EVA) i també en el marc dels actes de commemoració de l’Any Guimerà.
La instal·lació presenta dotze telèfons analògics: el públic assistent només haurà de despenjar-los i posar l’orella a l’auricular per sentir, a títol personal i intransferible, textos d’Àngel Guimerà locutats per diversos artistes de l’escena catalana actual.
Segons la regidora de Cultura, Silvia Vaquero, “la instal·lació és també una forma diferent de visitar el museu, en la qual l’espectador és totalment actiu”.
Des del Museu Àngel Guimerà s’ha fet la selecció de textos del muntatge per tal que fossin representatius de diferents vessants de l’autor. En concret, són dos discursos, 3 poesies i 6 peces de les obres La reina Jove, La Santa Espina, Maria Rosa, Terra Baixa i La Filla del mar, i una carta dirigida a la Sra. Josefa Sabater i les seves filles Sara i Adriana Aldavert.
De la seva banda, des del Festival EVA s’ha trobat les veus contemporànies que millor podrien locutar-los i apropar-los al públic. Jordina Biosca, directora del Festival en Veu alta i narradora, ha explicat que la proposta “busca que la gent pugui seure i fer un exercici tan bonic i alhora complicat com és escoltar, en aquest cas, tot coneixent obres de Guimerà”.
Com a anècdota vinculada a l’exposició, des del Museu Àngel Guimerà s’apunta com el propi Guimerà, el 21 de febrer de 1895, escrivia aquesta carta a Maria Guerrero sobre la seva experiència “sorprenent” amb el telèfon:
Després de la seva estada al Museu Àngel Guimerà del Vendrell, la instal·lació “Els telèfons de Guimerà” començarà la itinerància per diverses poblacions de Catalunya.