Els integrants de la propera colla de Bastoners de Vilafranca seran triats a través d’una convocatòria oberta

04/03/2024 - 09:38h

Unes bases escrites públiques regulen els criteris d’accés al ball, que vol augmentar la presència femenina

La passada Festa Major anunciaven que seria la seva darrera ballant i ara s’inicia el procés d’escollir nous integrants. A través d’un formulari actiu les darreres setmanes, les persones interessades en formar part de la propera colla de Bastoners de Vilafranca han pogut inscriure’s a la convocatòria, que tindrà lloc els dies 7 i 9 de març. Les persones candidates, a més de respondre un qüestionari, hauran de passar per una entrevista personal i una prova de ball.

La principal novetat d’aquesta convocatòria és que el ball ha optat per publicar unes bases escrites amb la seva estructura i els criteris d’accés . En la mateixes bases, s’explica que l’objectiu d’aquesta acció, inèdita a la Festa Major de Vilafranca, és “garantir que l’accés de la següent generació es regeix pels principis de transparència, objectivitat, neutralitat, imparcialitat i d’igualtat d’oportunitats”.

Un dels punts més destacats de les bases és el de la presència de dones i persones no binàries en la propera colla. Segons està escrit, el ball “es compromet a impulsar un canvi de rumb en els Bastoners de Vilafranca” fent una convocatòria amb perspectiva de gènere, amb la voluntat de “generar referents i promoure una cultura popular diversa i inclusiva”.

Fruit d’aquesta convocatòria, sortiran 14 nous membres, que agafaran el relleu del ball i es convertiran en membres de ple dret de la XII colla a l’acte del relleu que tindrà lloc els dies previs a la Festa Major 2024. D’aquesta manera, se segueix amb la tradició del ball d’accés per colles, en el qual tots els integrants de cada colla entren i deixen el ball plegats.

També et pot interessar

Comentaris