La Volta a Catalunya masculina i femenina faran quilòmetres per l’Alt i el Baix Penedès

29/02/2024 - 10:23h

La cinquena etapa de la masculina tindrà molt protagonisme comarcal

La Volta Catalunya masculina i la nova Volta Catalunya femenina ja tenen definits els seus respectius recorreguts. No hi haurà cap arribada ni cap sortida a l’Alt i el Baix Penedès, però les dues comarques tindran protagonisme a les dues grans cites del ciclisme professional al nostre país.

La cinquena etapa de la Volta masculina entre Altafulla i Viladecans, programada pel divendres 22 de març, transitarà tant pel Baix Penedès com per l’Alt Penedès. Els ciclistes entraran al Penedès per la Bisbal i, des d’allà, seguiran cap a Llorenç, Sant Jaume dels Domenys, l’Alt de les Ventoses, Pontons, Torrelles de Foix, Sant Martí Sarroca, Guardola de Font-rubí, el Pla del Penedès, Torrelavit, Sant Sadurní d’Anoia i Gelida.

A la setena i darrera etapa, amb sortida i arribada a Barcelona, l’Alt Penedès també tindrà quita de protagonisme. Els ciclistes pujaran l’Alt de l’Ordal per la N-340 i entraran a la comarca per Subirats (Ordal). Continuaran cap a Cantallops, Avinyonet i Olesa de Bonesvalls.

Els aficionats tindran, doncs, moltes possibilitats de veure el pilot. Segons les previsions del llibre de ruta, l’entrada al Penedès per la Bisbal serà al voltant de 3/4 de 3 de la tarda i la sortida sobre 2/5 de 5 per Gelida. La nòmina de participants encara no està definida, però ja han confimat la seva presència a la prova ciclistes com ara Sepp Kuss, Joao Almeida, Jay Vine, Enric Mas, Egan Bernal, Cian Ujtdebroeks, Simon Yates, Tao Geoghegan Hart, Geraint Thomas o Nairo Quintana. Per part de l’UAE encara no s’ha fet oficial la participació de Tadej Pogacar, si bé a la llista prèvia de l’equip sí que apareix el campió eslovè.

Pel que fa a la Volta Catalunya femenina, la tercera etapa entre Molins de Rei i Barcelona, programa pel 9 de juny, també transitarà per l’Alt Penedès. El llibre de ruta no s’ha fet públic, però les ciclistes aniran per Torrelavit, Sant Sadurní d’Anoia, Vilafranca i Avinyonet.

També et pot interessar

Comentaris