Laureà Inglada i Josep M. Vera seran el president i cap de colla dels Minyons de l’Arboç

Foto: Eduard Kemperman
20/02/2024 - 15:40h

La nova junta agafa el repte de consolidar els castells de set a la colla arbocenca per als propers tres anys.

Aquest passat cap de setmana els Minyons de l’Arboç van celebrar l’assemblea anual on hi havia el punt important d’escollir nou Cap de Colla després dels 3+1 anys de lideratge de Joan Inglada. A la colla arbocenca el mandat de la junta tècnica té una durada de tres anys, però a causa de l’any perdut per la pandèmia es va acordar prorrogar-lo un any més.

Abans d’abordar el punt estrella del dia es van repassar tots els comptes de l’any 2023 així com modificacions i esmenes a l’estatut minyó per posteriorment sotmetre’ls a votació. L’estat de comptes a 31 de desembre de 2023 donava un balanç positiu de 191’96€, amb subvencions pendents de cobrar al voltant dels 13.000€ que no estan comptabilitzades.

Una extensa i detalladíssima memòria de gairebé 200 pàgines va ser facilitada per part de la junta administrativa a socis i membres de la colla dies abans per poder votar i aportar esmenes si ho creien pertinent. Després de petites esmenes proposades i comentar a bastament tots els punts a modificar, introduir o eliminar, totes les propostes van ser aprovades. Gran gestió econòmica, nou règim intern i la nova aplicacació d’assistència i pinyes que s’estrenarà enguany van ser els principals punts d’una primera part d’una assemblea que es va allargar molt.

Foto: Eduard Kemperman

Finalment va arribar l’hora de votar nou equip tècnic i Cap de Colla. Joan Inglada donava per finalitzada la seva etapa i una nova candidatura es presentava, la de l’antic Cap de Colla Josep Ma. Vera. Inglada va agrair molt els difícils anys passats davant la colla, el recolzament de l’administrativa i els castellers i castelleres que han mantingut encesa la flama aquest temps. També va voler felicitar la junta entrant, el seu Cap de Colla i es va posar a la seva disposició per al que fes falta.

La votació, amb un cens present de 55 membres amb dret a vot, va donar el resultat de 43 vots a favor i 5 abstencions. Amb aquest resultat quedava conformat el lideratge administratiu i tècnic per aquesta temporada amb Laureà Inglada com a president i Josep Ma. Vera com a cap de colla.

Vera va demanar temps i que no se li demanessin “miracles”, que intentaria consolidar la colla a nivell de set i que es donava un any per aconseguir aquest objectiu, si no posaria el seu càrrec a disposició de la colla. Finalment i després de quatre hores de reunió finalitzava l’assemblea amb un refrigeri per als assistents.

També et pot interessar

Comentaris