L’Escola Camp Joliu serà la seu d’un centre internacional de tecnificació per jugadors i jugadores d’hoquei

19/02/2024 - 18:51h

Es combinaran els estudis amb l’esport

L’Escola Camp Joliu de L’Arboç serà la seu de la nova International Skate Academy (ISA). Aquest dilluns s’ha presentat l’ambiciós projecte que encapçala l’antic president del Club d’Esports Vendrell, Lluís Ferrer que es marca com objectiu convertir Camp Joliu en un centre de referència a nivell internacional del món de l’hoquei patins i del patinatge artístic.

Els pares i mares que vulguin apostar per l’ISA podran matricular els seus fills o filles a l’Escola Camp Joliu i allà combinaran els estudis amb la tecnificació i la pràctica de l’hoquei patins o del patinatge. Durant la jornada tindran classe i algunes hores de tecnificació i, un cop acabat l’horari lectiu, podran anar a entrenar a algun dels clubs penedesencs.

Per tirar endavant la iniciativa, s’ha signat un primer conveni amb CE Vendrell, Patí Vilafranca i Patí Vilanova i en les properes setmanes s’hi afegiran, amb molta probabilitat, CE Noia i CP Calafell. També ho farà l’Skating Cunit pel patinatge artístic. Els clubs estaran oberts a rebre els nois i noies de Camp Joliu i tindran l’oportunitat, arribat el cas, de poder incorporar-ne algun a les seves plantilles.

El director general de Camp Joliu Luis Ornia s’ha mostrat molt il.lusionat de tirar endavant una iniciativa que “implica de manera directa el territori. Volem que aquest projecte converteixi el Penedès en el focus d’atenció internacional del món de l’hoquei patins”.

“Es un projecte molt novedós que busca convertir el Penedès en l’epicentre europeu de l’hoquei patins”, ha assenyalat Lluís Ferrer. L’ISA compta amb la col.laboració tècnica, entre d’altres, de l’exjugador i exdirector de la Masia del FC Barcelona, Carles Folguera.

Les hores de tecnificació pels alumnes del Camp Joliu es durà a terme o bé en unes instal.lacions provisionals del mateix centre educatiu o bé en un pavelló d’esports de la zona. Hi ha contactes amb un Ajuntament per arribar a un acord, però, de moment, no s’ha volgut desvetllar de quin municipi es tracta. A llarg termini, en un periode de tres o quatre anys, l’Escola Camp Joliu construirà un pavelló en terrenys del centre educatiu per poder oferir les hores de tecnificació i per organitzar tota mena d’esdeveniments vinculats al món de l’hoquei patins i el patinatge artístic.

La idea és que el projecte comenci a caminar el curs que ve. Hi ha contactes a nivell internacional per portar els primers estudiants-jugadors a Camp Joliu. “Tenim gairebé confimats un italià i un anglès”, ha detallat Lluís Ferrer.

També et pot interessar

Comentaris