Els Verds enceten una nota etapa amb el tàndem Ernest Gallart-Àngel Grau

Ernets Gallart i Àngel Grau, seran el president i cap de colla respectivament dels Castellers de Vilafranca pels propers quatre anys | Foto: FÈLIX MIRÓ
14/02/2024 - 10:40h

El nou president i cap de colla dels Castellers de Vilafranca van rebre el suport unànime de la colla amb 267 vots per només un vot en blanc

Els Castellers de Vilafranca han encetat una nova etapa amb l’elecció d’una nova junta pels quatre anys que venen. Ernest Gallart i Àngel Grau van ser escollits per unanimitat nou president i cap de colla, respectivament dels verds en una assemblea extraordinària celebrada a Cal Figarot dissabte passat. Un tàndem que estarà recolzat per una junta de dotze persones que es nodriran de més d’un centenar de col·laboradors de la colla en les diferents parcel·les. Van rebre 267 vots afirmatius per només un en blanc, un suport unànime inhabitual en les darreres eleccions que va demostrar en el si de la colla la confiança dipositada amb el nou equip.

I aquest dimarts, tres dies després de ser escollits, el tàndem Gallart-Grau va comparèixer davant dels mitjans de comunicació per explicar els trets més importants d’aquesta nova etapa dels verds. Primer de tot, Gallart va voler agrair públicament la tasca feta per les anteriors juntes, en especial la darrera. “Han tingut un compromís enorme amb la colla. A ells els va tocar viure la pandèmia i deixen la colla en un estat molt bo”, deia Gallart que també no s’escapava de ressaltar “el gran suport dels socis i sòcies que hem rebut, estem molt agraïts”.

Les dotze persones que formen part de la nova junta dels Verds: Foto: FÈLIX MIRÓ

Joventut i experiència

Una junta transversal amb una barreja de joventut i experiència, aquesta va ser la frase d’encapçalament a l’hora de presentar el nou equip. “Hem buscat l’equilibri entre joventut i experiència per adaptar-nos a les noves necessitats de la colla”, va reflexionar Gallart que també va voler destacar la incorporació d’un centenar de persones el darrer any a la colla amb un gran percentatge de joves.

Pel que fa als objectius i després de ressaltar que no hi haurà grans canvis Gallart va citar tres objectius clars a la colla. Primer de tot mantenir l’àrea de rendiment i salut que passarà a anomenar-se Àrea de Rendiment, Investigació i Salut destinada a la seguretat dels castellers amb la incorporació d’un psicòleg; també es proposaran formacions internes en matèria de gestió, seguretat i feminisme i igualtat i, finalment apostar per la gestió de la salut mental dels castellers i castelleres.

El concurs i sant Fèlix

Per la seva banda, Àngel Grau, va explicar que l’objectiu en l’àmbit casteller és “mantenir-nos a dalt de tot i ser la colla referent al món casteller en tots els àmbits”. Pel que fa als objectius castellers va ser molt clar dient que la colla ha de sortir guanyadora del Concurs de Castells i de Sant Fèlix “com no pot ser d’altra manera”, va dir i intentar a curt termini descarregar els castells folrats amb agulla, sobretot. I a llarg termini va parlar dels castells de deu, sobretot el quatre, els castells nets i poder descarregar el pilar de nou i el 9d9f sense descartar “algun altre objectiu potent”.

Pel que fa a l’estructura de l’entitat, la junta directiva, estarà encapçalada per l’Ernest Gallart com a president, casteller des del 2013 i on freqüenta posicions del tronc. Aquesta es dividirà en sis vicepresidències, tals com l’àrea institucional, encapçalada per Marc Palau, l’econòmica amb Judit Balcells al capdavant, la de patrimoni amb Sergi Molero, la de rendiment, investigació i salut, amb Fèlix Díaz-Prieto, la social, amb Miguel Leyton i la de comunicació i màrqueting amb Alba Esteve al capdavant. Pel que fa a la junta tècnica, hi haurà l’Àngel Grau com a cap de colla, amb quaranta anys fent castells, on va començar com a canalla i actualment ocupants posicions als folres i manilles. Juntament amb ell, l’equip es completarà amb el sots-cap de colla Jordi Masó, el cap de troncs Maneu Huguet, el de peus, folres, manilles i puntals Oriol Pareta, i el de canalla Oriol Bové. 

La doble G

La nova etapa dels verds es va començar a gestar a principis de l’any passat sobretot al maig quan Grau proposta a Gallart formar tàndem, proposta que va rebre un sí instantani. Àngel Grau porta 40 anys a la colla i va formar part del tronc dels primers castells de nou però també de les manilles i folres. Va estar a l’equip tènic de l’epoca d’Almirall i cap de canalla dos anys amb Toni Bach. De la seva banda, Ernest Gallart porta a la colla des del 2013. Va ser vicepresident institucional a l’etapa de Bach-Badell. Pel que fa a les actuacions de la temporada sense estar tancades van confirmar les clàssiques amb la incorporació d’algunes places noves com Les Cabanyes o Sant Martí Sarroca.

El 23 de febrer arrenquen els assajos de canalla i joves i el 8 de març la resta de la colla. Precisament pel 10 de març hi haurà la primera activitat de la colla amb la Calçotada.

També et pot interessar

Comentaris