L’Espai Cultural Fòrum Berger presenta una retrospectiva d’Antoni Vives Fierro

08/02/2024 - 18:13h

Aquest divendres s’inaugura l’exposició ‘Cronologia d’una pinzellada’, que es podrà visitar fins al 17 de març.

Aquest divendres, a les 7 de la tarda, s’inaugura a l’Espai Cultural Fòrum Berger de la Fundació Pinnae, situat a la rambla Nostra Senyora de Vilafranca, l’exposició ‘Cronologia d’una pinzellada’, amb una selecció de la col·lecció particular d’Antoni Vives Fierro (1940, Barcelona). Un pintor que ha convertit l’art en part integral de la seva existència, és un artista especialitzat en paisatges urbans i se’l coneix per ser el pintor de les ‘Barcelones’ en totes les seves facetes i escenaris.

Coŀleccionista de ciutats com Londres, Venècia, Nova York i l’Havana…, cròniques visuals i subjectives de figuració urbana i realista. Olis on l’artista adhereix cartons, retalls de diari i revistes que creen una atmosfera d’irrealitat sota una pinzellada enèrgica d’estil postimpressionista.

Vives Fierro inicia la seva carrera a mitjans dels anys cinquanta. Una vida d’artista dedicada a la pintura com a ofici i a l’art amb una profunda vocació. Una carrera fructífera i plena de creativitat, un intens recorregut a la recerca d’un llenguatge propi, que si bé encaixa en el figurativisme i en la tècnica impressionista, el seu gest abraça l’expressionisme.

Obstinat, coherent i lleial en la seva forma de ser i actuar que l’ha convertit en un paisatgista urbà per exceŀlència, però no només això. Aquesta exposició fa una pinzellada cronològica sobre les seves obres amb una selecció de la seva col·lecció particular, des dels seus inicis, una trajectòria que parteix de la seducció poètica de la realitat, dels paisatges, per passar al moviment de les escenes, tant si es tracta dels Encants de Barcelona, com els carrers de Londres, París, Venècia i tantes altres ciutats pintades, i del seu estimat Penedès.

El seu estudi envoltat de vinyes li permet treballar gaudint plenament de la pintura, lluny del brogit de la ciutat. Aquesta residència li ha permès crear vincles molt estrets amb el Penedès, i és on ara ja viu de manera permanent. Una vida dedicada a la pintura i treballant amb perseverança per difondre la seva obra desenvolupant una vida social intensa, que el porta a declarar que ha gaudit d’un mecenatge plural que ha estat fonamental per fer possible aquest llarg trajecte.

La mostra ‘Cronologia d’una pinzellada’ estarà exposada fins al 17 de març a l’Espai Cultural Fòrum Berger, en horari de dijous a dissabte de 18 a 20 h, diumenge i festius de 12 a 14 h i de 18 a 20 h.

També et pot interessar

Comentaris