La Bisbal del Penedès ja ha estrenat el seu nou pavelló poliesportiu municipal

07/02/2024 - 18:25h

La inversió ha estat de 1,6 milions d’euros.

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; el representant territorial d’Esports de la Generalitat a Tarragona, Aleix Rom;  i l’alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré van inaugurar el pavelló esportiu municipal de la Bisbal. El cost total de les obres ha estat de 1.656.428,90€ i s’ha comptat amb una subvenció del Pla d’Acció Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona per un import de 150.752€.

Les obres de la fase 1 del pavelló municipal van començar l’octubre del 2022 i han tingut una durada d’un any i escaig. Les actuacions han inclòs la rehabilitació del pavelló esportiu i la construcció d’un edifici annex amb l’administració, el control d’accés, el vestíbul amb accés a les grades, els vestidors, els serveis higiènics, els passadissos, la infermeria i el local de neteja. Ara, l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès treballa per posar en marxa la fase 2, que inclourà d’edifici de serveis i la zona de bar, tot i que l’alcaldessa Agnès Ferré va assenyalar que caldrà esperar, ja que “la segona fase començarà quan el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya resolgui un recurs interposat per una entitat”.

El representant territorial d’Esports de la Generalitat de Tarragona, Aleix Rom, va donar l’enhorabona al municipi per aquest nou equipament i ha destacat que “tots som conscients que estem davant un moment històric per a la vila perquè se seguiran augmentant i promocionant hàbits saludables a través de l’esport així com dinàmiques de cohesió social -gràcies a les entitats esportives- i també de dinamització econòmica i turisme esportiu, que també tenen molta importància i posaran la Bisbal en l’epicentre esportiu del territori”.

Per la seva banda, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, va explicar que “és una il·lusió assistir a actes com aquest perquè aquesta congregació de gent que heu vingut aquí reflecteix la il·lusió que teníeu totes i tots perquè finalment es fes realitat aquest projecte” i va afegir que “la Diputació està molt orgullosa d’haver-hi col·laborat econòmicament perquè creiem que és molt important que des de la nostra institució estiguem al costat dels pobles, dels municipis i de les deu comarques, i és una satisfacció per a nosaltres quan podem venir a veure com s’ha fet tangible aquesta col·laboració”. Llauradó ha remarcat que “aquestes instal·lacions van més enllà d’un espai físic: inclouen allò que hi passarà dins, el que ahir hi va començar a passar i el que hi passarà en els següents mesos. Tots els equipaments són importants però els equipaments esportius tenen un impacte directe en promoure la salut i millorar la qualitat de vida de les persones”.

L’alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, va explicar que avui és un dia molt especial per a l’equip de govern perquè s’acaba una primera fase que ha tingut unes dificultats que s’han pogut superar per la bona entesa que hi ha hagut entre els tècnics municipals, els directors d’obres i l’empresa executora”. Ferré ha fet un repàs a la història d’aquest equipament que abans era privat i que, des de fa uns anys, és municipal i ha recordat el regidor Pere Saumoy, “que també ens va acompanyar en aquest projecte com a regidor i que malauradament ens va deixar fa uns mesos. Avui estaria molt content d’estar aquí amb nosaltres”.

Per la seva banda, el regidor d’Esports, Joan Gimeno, es va mostrar emocionat i motivat amb aquest nou espai, que és per a tots els veïns de la Bisbal”. Gimeno va agraïr la feina de l’anterior regidora d’Esports, Leo Uceda, i de la resta d’equip de govern del mandat anterior i va donar les gràcies a l’alcaldessa Agnès Ferré per “fer créixer la Bisbal” . El regidor bisbalenc va detallar que té molts records de venir al pavelló esportiu a l’hora del pati quan era petit, quan plovia, d’haver vist exhibicions de patinatge i taekwondo o d’haver fet partits de futbol sala”, uns moments que espera que ara, amb aquest equipament totalment reformat, es puguin tornar a repetir.

Les activitats amb motiu de la inauguració del pavelló van començar amb una gimcana esportiva per a famílies organitzada des del Consell Esportiu del Baix Penedès, una exhibició de bàsquet amb els Orange Stars, les partides de tennis taula amb els campions locals Alfredo Juan i Josep Martínez (Pepitu) del Club Tenis Taula Vilafranca i una sessió de ioga amb l’empresa bisbalenca Mi Ser Bienestar.

Durant la segona jornada de celebració, es va tallar la cinta inaugural, es va descobrir la placa commemorativa i, tot seguit, es van fer els parlaments institucionals, que van acabar amb ‘El cant dels Segadors’. Tot seguit els bisbalencs Javi i Laura van interpretar dues peces musicals amb guitarra i veu i els assistents van poder gaudir de les actuacions de diferents entitats de cultura popular amb el Ball de Diables de la Bisbal, la Colla Castellera de la Bisbal (Bous) i els Geganters i Grallers de la Societat.

Les persones que van assistir a la inauguració van poder fer refrigeri a peu dret servit per l’empresa amb vincles al municipi ‘Secrets Vintage’ i els més menuts també van jugar als inflables esportius que es van instal·lar a l’exterior del pavelló. Els actes amb motiu de la inauguració van finalitzar amb l’interclub de Boxa organitzat pel Club de Boxa Albinyana. Mig miler de persones van prendre part en els recorreguts organitzats per conèixer de primera mà l’equipament.

També et pot interessar

Comentaris