Renoven el conveni per continuar la rehabilitació del monestir de Sant Sebastià dels Gorgs

06/02/2024 - 13:56h

L’Ajuntament d’Avinyonet del Penedès i el Bisbat de Sant Feliu col.laboren.

L’Ajuntament d’Avinyonet del Penedès i el Bisbat de Sant Feliu han renovat el conveni de col.laboració que van signar el 2003 per continuar amb les obres de rehabilitació del monestir de Sant Sebastià dels Gorgs. El nou acord té una durada de 25 anys i contempla tirar endavant totes les actuacions pendents per convertir el monestir en un dels monuments més ben conservats del Penedès.

L’Ajuntament d’Avinyonet compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona per tirar endavant el projecte. En una primera fase del nou conveni es preveu una inversió de 465 mil euros per executar els treballs de conservació dels murs i les cobertes i els de consolidació estructural de l’edifici. Aquests treballs es duran a terme entre aquest 2024 i el 2025.

El monestir de Sant Sebastià dels Gorgs va ser construït fa mil anys i forma part del catàleg de béns culturals i d’interès nacional de Catalunya. A finals del segle passat, l’edifici es trobava en un estat semiruinós i va ser aleshores quan mossèn Margarit, rector de la parròquia, va iniciar els tràmits per recuperar-lo.

El 2003 es va concretar el primer conveni entre l’Ajuntament i el Bisbat de Sant Feliu, un conveni que en tots aquests anys ha fet possible la recuperació progressiva del monument. L’alcalde d’Avinyonet del Penedès, Cèsar Herràiz s’ha mostrat molt satisfet del nou acord aconseguit i també de la col.laboració econòmica de la Generalitat i la Diputació de Barcelona. “Amb els diners que ens arriben d’aquestes administracions podem fer realitat la definitiva recuperació d’aquest monument tan emblemàtic i tan estimat”.

Herráiz ha recordat que “en vint anys s’han invertit molts diners i molts esforços de veïns i veïnes, administracions i tècnics per millorar el monestir i convertir-lo en allò que veiem a dia d’avui. Encara queda molt camí per endavant, però estem en la bona direcció per completar una transformació espectacular del monument”.

El monestir de Sant Sebastià dels Gorgs és visitable i, a més, és un lloc de culte en actiu. Està ubicat al nucli de Sant Sebastià dels Gorgs en el terme municipal d’Avinyonet del Penedès.

També et pot interessar

Comentaris