El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, inaugura la delegació de PIMEC Baix Penedès

El conseller Roger Torrent en la seva intervenció a la inauguració de la seu de PIMEC al Vendrell. (Foto: PIMEC)
01/02/2024 - 12:30h

Les instal·lacions de la patronal al territori disposen d’una sala de juntes per a les reunions institucionals, una aula de formació i una sala de visites

La patronal de les petites i mitjanes empreses de Catalunya (PIMEC) va inaugurar aquest dimecres la delegació del Baix Penedès, ubicada al Vendrell (Plaça d’Orient, 3). L’espai, que la patronal comparteix amb la Gestora de Gremis del Baix Penedès, disposa d’uns 300m2 que inclouen una sala de juntes, una sala de visites i una aula de formació per celebrar cursos, actes i trobades.

La inauguració va comptar amb la presència del conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, que va assegurar que “som un govern que aposta per la concertació per abordar les polítiques transformadores” i va explicar que es treballa buscant acords amb les patronals i sindicats “ja que només així es poden fer accions importants i amb impacte en l’economia”. Torrent va felicitar a PIMEC per “anar guanyant pes al territori amb la nova delegació al Baix Penedès”.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, va manifestar de la seva banda que “el Vendrell i la comarca del Baix Penedès és un territori amb un ric teixit de petita i mitjana empresa, i d’autònoms, un territori en creixement demogràfic, el cor de la Catalunya que creix, una àrea metropolitana al Penedès que es consolida com el territori de futur del país, una terra d’oportunitats”.

Per la seva part, el president de PIMEC, Antoni Cañete, va posar en valor l’eix territorial i va destacar que “hem de tenir una proximitat amb la realitat de les nostres empreses i avui, amb la inauguració de la delegació del Baix Penedès, som més propers al teixit empresarial del territori, per donar servei i acompanyar les pimes”.

Durant la seva intervenció, el president de la patronal també va posar èmfasi en “la necessitat de la unió de les persones empresàries per fer front a tots els reptes”. En aquest sentit, Antoni Cañete va fer referència a la creació de la Gestora de Gremis del Baix Penedès amb la qual PIMEC va signar un conveni el 2019 per impulsar la delegació al territori.

Enric Llorens, que és president de PIMEC Baix Penedès des del mes d’octubre del 2023, va expressar la seva satisfacció per l’obertura de la delegació al territori, ja que “amb aquest espai donem encara més visibilitat als serveis de PIMEC de cara als socis del nostre territori, que és clau a nivell econòmic i empresarial i una de les comarques amb més pes a la província de Tarragona”.

Llorens també va destacar que disposar d’aquestes instal·lacions “ens permet continuar treballant per ser l’escolta activa de les persones empresàries i dialogar amb les administracions públiques per fer de la comarca un ecosistema propici per a l’emprenedoria, el creixement i les noves oportunitats”.

Finalment, durant la seva intervenció, el president de PIMEC Tarragona, Jordi Ciuraneta, va manifestar que “la delegació és un espai gran i funcional que disposa dels recursos necessaris per donar el màxim i millor servei als socis del Baix Penedès”. Ciuraneta també va posar en valor la importància del territori afegint que “les preocupacions de les pimes i autònoms les hem de conèixer de prop i això només ho podem fer instal·lant-nos al territori, perquè ens sigui més fàcil ser sensibles a aquelles especificitats locals”.

L’acte inaugural de la delegació de PIMEC Baix Penedès també va comptar amb la presència del subdelegat del Govern a Tarragona, Santiago J. Castellà; el delegat de la Generalitat al Penedès, David Alquézar; el president del Consell Comarcal del Baix Penedès, Ramon Ferré, i el secretari general de PIMEC, Josep Ginesta, entre altres personalitats i membres dels òrgans de govern de la patronal.

També et pot interessar

Comentaris