Tomeu Penya arriba al Musicveu amb totes les entrades venudes

01/02/2024 - 11:00h

El mallorquí presenta diumenge ‘Íntim’, un concert ple de sentiment acompanyat de la seva guitarra i de la veu de Simó Pocoví, cantant del grup Geminis

Tomeu Penya presenta aquest diumenge, a les 19 hores, al Musicveu un repertori ple de sentiment en el seu format de concert íntim, acompanyat només de la seva guitarra i de la veu única de Simó Pocoví (cantant del grup Geminis). Cançons inoblidables de la llarga llista d’èxits del músic de vilafranquí, com ‘Havanera’ o ‘Maria’, que no falten mai al seu repertori.

Nascut a Vilafranca de Bonany (Mallorca), Tomeu Penya és, sens dubte, uns dels cantants més populars i més premiat a Catalunya i Balears. Els seus discos són sempre un èxit, aconsegueixen els primers llocs en les llistes de vendes, i cada any realitza desenes d’actuacions en les quals les seves cançons són cantades pel públic. Tot i que fa cinquanta anys que està en actiu se li continua sumant públic molt jove a l’extens coŀlectiu de seguidors.

Una veu profunda

La seva peculiar i profunda veu, una irresistible personalitat artística i les seves originals cançons són la base perquè Tomeu Penya hagi assolit situar-se com un inqüestionable número 1 en el mercat de música en català, aspecte que s’ha vist clarament reflectit en totes les entrades disponibles venudes des de fa setmanes. Va editar el seu primer disc el 1982, Carritx i Roses, en què ja s’apreciava la gran influència de la música popular mallorquina, i a poc a poc va anar incloent alguns temes amb la influència del country americà, del qual és un autèntic fan, i així les seves composicions van derivant cap a una música de tall més internacional.

I el Musicveu continua

El dia 18 de febrer a les 7 del vespre l’actor Txabi Franquesa actuarà al Teatre La Bòbila de Sant Pere de Ribes (barri les Roquetes) amb el monòleg ‘Escocía’, un show d’humor i paròdia que parla de la lluita d’un home que arriba als 40 anys a cavall i que es troba entre la joventut i la vellesa.
I el 9 de març a 2/4 de 9 del vespre arriba una de les cireretes del Festival d’enguany, l’actuació de Rafa Sánchez, de La Unión, que actuarà al Casal de Vilafranca per oferir un recorregut cronològic per les cançons més icòniques de la seva trajectòria. Les entrades estan disponibles al portal de venda d’entrades en línia www.musicveu.cat i també a la taquilla de l’Espai Cultural Fòrum Berger Balaguer.

El vessant solidari del Musicveu

En aquesta desena edició del Festival Solidari Musicveu ‘Fem música solidària per a la cura de l’ELA’, enguany s’ha escollit donar suport a la investigació per a la cura de l’ELA, una acció social vinculada amb les entitats Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls i Associació Catalana d’Afectats d’ELA (Penedès-Garraf), i que destinarà els seus beneficis als equips d’investigació de l’ELA de l’Hospital de Bellvitge.

També et pot interessar

Comentaris