‘Un billete con ventana’, el nou disc del grup vendrellenc Guardafuegos

30/01/2024 - 15:13h

L’àlbum, gravat als estudis La Casamurada de Llorenç del Penedès, conté vuit nous temes del grup del Vendrell

El grup de rock Guardafuegos publica aquest dimecres 31 de gener el nou disc d’estudi “Un Billete con Ventana”, de la mà del segell discogràfic La Produktiva Records. L’àlbum, gravat als estudis La Casamurada, conté vuit nous temes del grup del Vendrell, i ha estat produït per Pepo López (Quique González, La Cabra Mecànica, Chivo Chivato), amb el suport de Jesús Rovira (Lax’n’Busto) .

“Un Billete con Ventana” és el quart treball discogràfic de Guardafuegos, i suposa el seu primer disc de llarga durada (LP) després de dos EP i un mini-LP. El disc mostra la faceta més rockera del grup fins ara, molt evident en les enèrgiques ‘No Entendiste Nada’, ‘Los Mismos de Siempre’ o ‘Me di Cuenta Tarde’. A ‘Alguien lo Tenía que Hacer’ el grup voreja els sons fronterers/llatins, mentre que a la desenfadada ‘¿Dónde Hay que Firmar?’ es deixen portar per cadències més properes al country.

Al disc no falten els mig temps marca de la casa, com és el cas de la preciosa ‘Mágia’ o la intensa ‘Tanto por Aprender’. L’únic moment de calma arriba al final, amb el tall d’efluvis tavernaris ‘Lunes Nublados’. El grup està format per Rosendo Hernández (veu i guitarra), Miguel Martínez (guitarres i dobro), Ferran Robusté (piano, hammond, acordió), Marc Guitart (baix) i Oriol Moya (bateria i percussions). Pepo López també aporta diferents guitarres a l’àlbum.

El disc es publica en format físic –LP i CD (amb portada d’Andreu Robusté)–, i en format digital. La seva sortida ha estat precedida per diversos avenços, com els dels temes ‘Mágia’ i ‘Los Mismos de

Siempre’, amb els seus respectius videoclips realitzats per Nando Caballero (La Produktiva Films), o ‘No Entendiste Nada’, amb un vídeo- lyric d’Alejandra Jiménez.

La presentació oficial de l’àlbum tindrà lloc el 16 de febrer a la Sala Zero de Tarragona, en un concert on els tarragonins compartiran cartell amb els reusencs El Cantante del Greco. Aquest serà el tret de sortida d’una gira que els portarà per Barcelona, Madrid, Andalusia, València, Vitòria, Burgos o Cantàbria, entre altres racons del país.

També et pot interessar

Comentaris