La 10K de Vilafranca aplegarà diumenge més de 1.500 atletes en una nova festa de l’atletisme

25/01/2024 - 17:00h

Les inscripcions per la Mini 10K estaran obertes fins dissabte

Vilafranca tornarà a ser aquest diumenge el gran epicentre de l’atletisme popular de Catalunya. La tretzena edició de la 10K vilafranquina arriba puntual a la cita de gener amb més de 1.500 atletes inscrits i amb la perspectiva de tornar a omplir els carrers de la ciutat d’atletisme, de color i de diversió.

Els 10 km de la prova es repartiran en el tradicional circuit de 5 km que comença a la rambla de Nostra Senyora davant de la plaça Penedès i continua per gairebé la totalitat dels racons més emblemàtics de Vilafranca. El carrer de la Parellada, la plaça de l’Oli, la plaça Sant Jaume o la plaça de la Constitució són alguns dels punts neuràlgics per on transitarà la cursa.

La sortida s’ha programat a les 11 del matí. Des de l’organització s’ha buscat la participació d’atletes d’alt nivell per tractar de rebaixar els rècords que es van aconseguir de manera molt brillant en l’edició de 2023 (per part de Mohamed El-Ghazouany i de Núria Gil).

Una de les novetats d’enguany arriba aquesta tarda (entre les 4 i les 7) i demà dissabte (de 9 del matí a 1 del migdia i de 4 a 8 de la tarda) amb la recuperació de la Fira del Corredor al claustre de Sant Francesc, al carrer Sant Pere, 3. Allà, els participants hauran de passar de manera obligatòria a recollir els seus dorsals, perquè no es lliuraran diumenge abans de la cursa. En els dies previs també s’han enviat per servei de missatgeria entre els atletes que així ho han demanat.

Un dels aspectes que es mantenen inalterables amb el pas dels anys és la implicació de Vilafranca. Tant pel que fa a voluntaris com a públic, la 10K de diumenge s’espera que torni a ser una gran festa en tots els sentits.

Des de Fondistes Penedès es treballa des de fa moltes setmanes perquè tots els aspectes de la cita de diumenge estiguin enllestits, i la figura del voluntari és una peça cabdal en tot l’entramat. Pel que fa al públic, hi haurà, un any més, animació musical a diferents punts del recorregut per l’interior del nucli urbà vilafranquí i està prevista la presència de milers d’espectadors al llarg del traçat de 5 km. Precisament, un dels objectius que busca l’Ajuntament de Vilafranca és convertir la 10K en un eix d’atracció turística per difondre entre els visitants les capacitats i els atractius de la ciutat.

Com a prèvia de la 10K, a les 10 del matí serà el torn de la Mini 10K, que enguany destina la recaptació obtinguda en les inscripcions a l’Associació Ressò i el seu projecte de Rebost Solidari. Les inscripcions per la Mini 10K estan encara obertes fins dissabte. Tot plegat, una matinal vilafranquina en què l’atletisme de competició i l’atletisme popular seran una vegada més els reis dels carrers i places de la capital de l’Alt Penedès.

També et pot interessar

Comentaris