Presentada la nova temporada d’espectacles de Cal Bolet i l’Auditori

25/01/2024 - 14:00h

Un total de 8.500 persones van passar durant el 2023 per Cal Bolet i l’Auditori Maria Rosa Juncosa

Aquest dimecres el Teatre Cal Bolet ha estat l’escenari on s’ha donat a conèixer la nova temporada d’espectacles professionals a Vilafranca que començarà a principis de febrer i s’allargarà fins a finals de juny. La presentació, com ja és habitual, va tenir format de gala i va ser conduïda per l’actriu de la Granada Gisela Guitart que, en un escenari amb una mostra de la instal·lació Mil ocells de paper de l’artista Robert Long, ha començat amb una reflexió sobre la pau i la cultura.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Àngels Dalmau, va obrir l’acte fent balanç del 2023 on han passat un total de 8.500 persones de públic per Cal Bolet i l’Auditori Maria Rosa Juncosa. Per l’escenari dels equipaments han passat també les companyies de la programació escolar d’Anem al Teatre. Cal Bolet i l’Auditori han obert les portes a entitats, centres educatius, a altres serveis de l’Ajuntament i empreses. A més, la regidora afirmava que el Servei de Cultura continuarà apostant pel festival Dansòmetre, la Mostra de Teatre Infantil i l’Escena Jove.

El grup Renaldo & Clara, que es podrà veure el proper 10 de març a l’Auditori Maria Rosa Juncosa, ha interpretat dos temes al llarg de la gala i, l’actriu Marga Socias ha dut a terme un esquetx per presentar l’espectacle Orelles que juntament amb els Mals Endreços, es podrà veure el divendres 7 de juny al Pati de l’Escorxador. Socias comentava que “és una peça que es transforma en un joc que ens fa reflexionar sobre com escoltem i sobre com volem ser escoltats. Amb ironia i molt d’humor, el  públic és convidat a participar de diferents experiències, però també en pot ser espectador”.

L’obra de teatre L’illa deserta, escrita i dirigida per Marc Artigau i interpretada per la guanyadora d’un premi Gaudí, Maria Rodríguez, i Miki Esparbé, serà un dels espectacles teatrals que es podran veure a Cal Bolet aquesta temporada. Un dels altres plats forts de la temporada és La trena, l’adaptació teatral del llibre de Lætitia Colombani que dirigeix Clara Segura i que també protagonitza amb Cristina Genebat, Marta Marco i Carlota Olcina.

En col·laboració amb el festival Vilapensa, a Cal Bolet Josep Maria Flotats i Pep Planas es posaran a la pell dels filòsofs Voltaire i Rousseau a l’espectacle Voltaire/Rousseau. La disputa.

L’espectacle de ficció de La Dramática Errante a partir dels del cas Altsasu, El testament, monòleg de Ramon Molins de Zum-Zum teatre sobre la vida, el pas del temps, la mort i la vida i El valor de res, de la companyia Pagans i en col·laboració amb el Festival Eva, son altres espectacles de petit format que es podran veure a Cal Bolet i en diversos espais de Vilafranca.

La Camerata Penedès, orquestra resident a l’Auditori Maria Rosa Juncosa, té previstos dos concerts, un serà per Setmana Santa, que juntament amb la violinista Anna Puig, interpretaran Passió. El segon concert serà molt especial, com a novetat, serà gratuït i es farà al Palau Baltà. L’agrupació, juntament amb la violinista Maria Florea, pujarà a l’escenari amb el repertori de Carmen.

A nivell musical, la Barcelona Art Orchestra presentarà a l’Auditori la seva proposta Osmosi i l’artista interdisciplinar Bewis de la Rosa, mostrarà l’amor i el món rural a Amor más que nunca a través de cançons, textos, videoclips i performances al Claustre dels Trinitaris.

El passat mes de desembre es va fer un avançament de la temporada d’espectacles, on ja es va anunciar La festa de Daniela Feixas. L’autora i una de les actrius de l’espectacle, Abril Julien, van ser presents a la gala on van explicar l’impacte de les confidències reals que han inspirat l’espectacle, una història d’eufòria, ball, excessos i sexe en l’etapa adolescent.

La nit del peix kiwi, amb les entrades exhaurides i protagonitzada per Santi Ricart, és la proposta de la Sala Flyhard que iniciarà la temporada teatral.

Un altre dels espectacles que ja té el cartell d’exhaurit és el grup mallorquí Antònia Font. Abans de les festes de Nadal, el Servei de Cultura també va desvetllar el concert de Serrat sense Serrat, amb els músics David Palau i Josep Mas “Kitflus” que han acompanyat aquest mestre de la música durant les seves gires.

Programació familiar

Com ja és habitual, la Xarxa de Vilafranca programa els espectacles familiars el primer diumenge de cada mes. El proper 4 de febrer, Cal Bolet acollirà Una dent sota el coixí de la companyia Poca Cosa Teatre, el març el musical La princesa i el pèsol, de La Roda Produccions on l’actriu vilafranquina Aina Ros és una de les protagonistes i a l’abril la màgia del Mag Edgard arribarà amb l’espectacle Somriures.

El diumenge 12 de maig a l’Auditori Maria Rosa Juncosa, la companyia Ninnus i Cascai Teatre portarà Juguem?, una proposta de teatre familiar que busca el vincle entre la primera infància i la música. La Xarxa de Vilafranca organitzarà la festa final de temporada el diumenge 19 de maig. Més endavant l’entitat anunciarà més detalls.

Apropar la cultura a tothom

Un any més Cal Bolet i l’Auditori Maria Rosa Juncosa aposta per apropar la Cultura als perfils més diversos de la població a través del programa Apropa Cultura que va néixer amb la voluntat de millorar la vida de les persones en situació de vulnerabilitat a través de la cultura, i Cultura Jove, una campanya impulsada pel Departament de Cultura que vol afavorir l’accés a espectacles als joves entre 18 i 30 anys.

Entrades a la venda

Les entrades i els abonaments estaran a la venda des d’avui dijous a les 18h per Internet a la pàgina web: espectacles.vilafranca.cat.

També es poden adquirir presencialment a la taquilla de Cal Bolet cada dijous no festiu de 18h a 20h.

També et pot interessar

Comentaris