La tradicional diada castellera de la Bisbal del Penedès es farà de tarda

25/01/2024 - 09:06h

S’ha presentat un protocol elaborat per la colla castellera local i la regidoria de Cultura i consensuat per totes les colles

L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha presentat, aquest dimecres el protocol per a la diada castellera del 15 d’agost. Es tracta d’un document treballat conjuntament per l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès i la Colla Castellera de la Bisbal del Penedès (Bous) que, una vegada confeccionat, ha estat revisat per totes les colles participants en la diada amb l’objectiu que el document final estigués consensuat entre totes les parts. La presentació del protocol s’ha fet en un acte obert a la ciutadania, celebrat al Centre Municipal de Cultura i, durant la presentació, s’ha comptat amb la presència de representants de la Colla Castellera de la Bisbal del Penedès (Bous), dels Castellers de Vilafranca, de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i de la Colla Joves Xiquets de Valls.

El protocol de la diada castellera del 15 d’agost de la Bisbal del Penedès neix de la necessitat d’establir el funcionament de la diada de la Bisbal del Penedès, per millorar-ne el ritme i adaptar-la a les necessitats actuals. Amb el protocol, s’agilitza, es clarifica i es modernitza la diada castellera. Entre els diferents punts que aborda el protocol destaca el canvi d’hora de la diada, que a partir del proper mes d’agost se celebrarà el 15 d’agost a les 6 de la tarda. L’alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, ha explicat que “la nostra diada és històrica i molt important per al món casteller i fa temps que les colles havien comentat la importància que aquesta diada tingués un protocol de plaça per agilitzar la diada, ja que ara es fan molts castells de gamma extra i les diades s’allarguen. A més, amb el canvi climàtic ens trobem que hem de fer un pensament i, tot i que la tradició era fer aquesta diada a les 12h, per responsabilitat hem de fer un canvi d’horari, perquè a aquella hora fa molta calor”.

Ferré ha explicat que amb l’objectiu de poder continuar gaudint d’una gran diada a la Bisbal “l’Ajuntament es va reunir amb la Colla Castellera de la Bisbal del Penedès per poder confeccionar aquest protocol i, una vegada consensuat amb totes les colles, l’hem presentat”.

També et pot interessar

Comentaris