La Sala dels Trinitaris enceta programació amb l’exposició “Cru Cruel” de Clàudia Carbó Duran

24/01/2024 - 18:10h

L’artista vilafranquina presenta més de cinquanta peces a través de la pintura i el dibuix, l’abstracció i la figuració en un món oníric i fantasiós

Amb el títol Cru Cruel l’artista Clàudia Carbó presenta una exposició a la Sala dels Trinitaris de Vilafranca, amb més d’una cinquantena de peces que, a través de la pintura i el dibuix, l’abstracció i la figuració, cavalquen entre la cruesa de la realitat quotidiana i un món oníric i fantasiós. Estimar la natura és respectar allò que no acabem d’entendre i Clàudia Carbó es pregunta com pot ser, en tants moments, tan crua i cruel? L’artista observa els éssers que li són més propers, els seus gats, i els pinta i els reté amb ella. Reté el bosc cremat, les vinyes amb malures, els seus gats, els conills, les tórtores i els gripaus, els reté en dibuixos i pintures que no comprèn i després ho deixa anar, ho deixa ser, i aquí apareix l’abstracció, atacant la figuració, per deixar-se desfigurar, per mantenir-se crua i sense acabar de cuinar.

Clàudia Carbó,  Vilafranca del Penedès (1999), és Graduada en Belles Arts per la UB. El conjunt de la seva obra sorgeix de l’interès per l’ambigüitat d’espais, objectes o escenes derivades de l’estat d’ànim, com el dol, o d’estats físics, com la miopia, que interfereixen en la percepció de la realitat. Llindars, llimbs o espais alterats del passat són l’escenari d’obres que ocupen elements que brollen entre la figuració i l’abstracció. La gran majoria de les obres són acrílics sobre tela, alguns olis, dibuixos i alguna peça més de caràcter escultòric per acabar de lligar la instal·lació. Les principals influències artístiques, que són una constant en la seva creació, són Ramon Casas, Morandi i, sobretot, els gats de Pierre Bonnard i les obres de Xavier Grau, tot plegat fent una barreja d’autors, en aquest cas pictòrics, però també de qualsevol àmbit artístic que la guien en el procés d’evolució artística.

Malgrat la seva joventut, ha participat en exposicions col·lectives a diverses poblacions catalanes i la que inaugura ara a Vilafranca és la seva segona exposició individual. La primera mostra va ser l’any 2022 a la Nau, Espai Jove de Vilafranca, amb l’exposició Pauses.

Servei educatiu de mediació artística

Del 12 al 23 de febrer, el servei de mediació artística del Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca ofereix a centres educatius i grups específics un servei de visites guiades. Per tal de poder-hi participar cal escriure a cultura@vilafranca.org.  El dissabte 17 de febrer, a les 19h, aquest mateix servei de mediació artística oferirà al públic en general una visita comentada a l’exposició.

‘Cru Cruel’ es podrà visitar a la Sala dels Trinitaris fins al diumenge 25 de febrer, en horari de dimecres a divendres, de 17 a 20h; dissabtes, de 18 a 20h, i diumenges de 12 a 14h i de 18 a 20h.

També et pot interessar

Comentaris