Deu equips penedesencs en perill de perdre la categoria en una temporada 23/24 massa grisa

24/01/2024 - 16:52h

Actualment, quatre dels deu es troben en zona de descens

El futbol comarcal no està vivint la millor temporada. Fins a 10 equips (6 de l’Alt Penedès i 4 del Baix Penedès) estan en perill de descens a les seves respectives categories. L’Arboç i Moja (Segona Catalana) i La Granada, Les Cabanyes, Torrellenc, La Múnia, Can Cartró, Cunit, Llorenç i Sant Jaume dels Domenys (Tercera Catalana) estan duent a terme una campanya més que discreta amb uns números força grisos.

Actualment, a l’equador de la competició, 4 d’aquests 10 conjunts estan situats en zona de descens. Cunit i Llorenç (grup 17 de Tercera Catalana) i La Granada i Les Cabanyes (grup 13 de Tercera Catalana) perdrien la categoria i baixarien a Quarta. Un cop arribat l’equador de la competició, el balanç que es pot fer fins ara de la lliga 23/24 no es gens bo.

A l’altra banda de la balança només hi trobem l’Espirall que, a dia d’avui, és l’únic equip del Penedès que està en disposició clara de lluitar per l’ascens. El Nàstic Camp Joliu de Segona també pot tenir alguna opció durant la segona volta i poca cosa més. Calafell, Riudebitlles i Vendrell estan en terra de ningú, però sense massa possibilitats de lluir a gran nivell. Pel que fa a l’Atlètic Vilafranca a Primera Catalana també lluita per la permanència, però s’ha de tenir en compte que està militant en una categoria molt exigent

Els motius del poc nivell de la flota penedesenca en l’actual campanya poden ser molts. Mala sort, plantilles massa limitades per les respectives categories o, fins i tot, poca motivació o poca estructura per tractar d’aspirar a alguna cosa més. A nivell econòmic tot és molt complicat i té mèrit que clubs petits de pobles molt petits, una característica pròpia del Penedès, puguin seguir tirant endavant. Faltaria, potser, un aire de major competitivitat. En tot cas, sempre quedarà la Copa Ràdio Vilafranca.

També et pot interessar

Comentaris