L’Ajuntament presenta una proposta ‘equilibrada’ d’exposicions

Programa d’ara fins els juliol 17 mostres artístiques en els quatre espais expositius municipals

El servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca ha presentat avui el programa d’exposicions que fins el mes de juliol es podrà veure a les quatre sales municipals. Seran 17 propostes de diferents disciplines artístiques que van des de la pintura a la fotografia passant pel gravat, el vídeo art i diverses instal·lacions que es podran veure a la capella de Sant Joan, la sala dels Trinitaris, el claustre de Sant Francesc i l’Escorxador.

La regidora de Cultura, Àngels Dalmau, acompanyada de la tècnica, Sílvia Amigó, s’ha envoltat d’alguns dels artistes i entitats que han presentat els seus projectes per formar part del programa expositiu. La cartellera d’aquests primers set mesos de l’any es caracteritza per impulsar una política d’equilibri entre les propostes d’artistes emergents, com Clàudia Carbó, que expossarà a partir del 26 de gener als Trinitaris, entitats i artistes consolidats, com Lluís Laguna, que al febrer portarà una exposició a mig camí entre la recopilació i el monogràfic sobre la figura humana a la capella de Sant Joan. Són artistes especialment del territori però també d’altres països, tot amb l’objectiu que Vilafranca esdevingui “una capital cultural cada cop més potent”, segons Amigó, i aconseguir fer arribar l’art a un sector ampli de la societat.

Un espai destacat tindran entitats i centres que enguany tenen un aniversari per celebrar, com ara Cine Club Vilafranca, que arriba als 55 anys de trajectòria i a principi de juliol, coincidint amb el Vijazz, presentarà a la capella de Sant Joan la mostra “Jazz i Cinema: love story”; també el festival EVA, que enguany compleix 20 anys i repassarà la seva trajectòria convertint el claustre de Sant Francesc en “La casa de l’EVA” a partir del 24 de maig, i finalment, l’institut Eugeni d’Ors, commemorarà el seu 90 aniversari amb la mostra “Guixos, pissarres i aules: 90 anys d’educació secundària pública”, a la capella de Sant Joan a partir del 22 de març.

La presentació d’avui també ha servit per fer balanç del 2023, quan es van programar 20 projectes d’arts visuals amb un còmput global de 25.449 visitants. En aquest sentit, s’ha destacat que el perfil de visitant majoritari (un 57%) és el públic femení de més de 30 anys.

El servei de Cultura també ofereix un servei gratuït de mediació artística en cinc dels seus projectes d’art contemporani per ajudar a interpretar les obres exposades. El 2023 van passar per aquest servei 2.661 persones entre centres de primària, secundària, cicles formatius i grups de gent gran, persones amb discapacitat i públic en general.

També et pot interessar

Comentaris