Pastorets amb un renovat esperit juvenil

Un quadre dels Pastorets del Vendrell i la seva nova directora, Cristina Urgell, que els últims anys ha fet de Verge Maria (Foto: J. Callizo)
12/01/2024 - 10:00h

Diumenge comença la temporada dels Pastorets del Vendrell 2023-2024, amb Cristina Urgell com a nova directora

Aquest diumenge, com cada any després de les festes de Nadal, a les 5 de la tarda al Teatre Àngel Guimerà (TÀG), es farà la primera de les quatre funcions d’aquesta temporada dels Pastorets del Vendrell, una tradició iniciada a la vila fa exactament 141 anys i la qual, llevat de l’any 2021 per la pandèmia del coronavirus, aquest nou 2024 arriba als 58 anys d’actuacions ininterrompudes.

La resta de funcions seran els dies 21 i 28 de gener i el 4 de febrer, mentre que el dissabte 27 de gener hi haurà l’única representació anual dels Pastorets Infantils-Juvenils.

Aquest 2024 destaca l’estrena de la jove Cristina Urgell a la direcció del muntatge teatral genuïnament vendrellenc, atès que es tracta d’una adaptació lliure de l’obra El primer Nadal dels pastors a partir de l’original de mossèn Rossend Fortunet que només es pot veure a la capital del Baix Penedès i, per tant, als Pastorets del Vendrell també se’ls considera els ‘Pastorets de Catalunya’.

Urgell és filla de Jordi Urgell, l’últim director fins ara i que ha estat al capdavant dels pastorets vendrellencs durant dues etapes, per bé que encara hi té un paper destacat, en ser el regidor i cap d’escenografia de l’obra. A més, val a dir que el germà de la nova directora –la qual l’any passat ja es va estrenar com a responsable de la representació dels Pastorets Infantils-Juvenils– és el cap dels efectes especials del muntatge.

Des d’abans de néixer
La frase d’haver fet una cosa ‘tota la vida’ és del tot certa en la nova directora dels Pastorets del Vendrell. De fet, la seva mare actuava com a actriu fent de poble embarassada de la petita Cristina tot just fins al dia abans de néixer, el 8 de febrer del 1999.

Posteriorment, Cristina Urgell ja va fer de nena molt petita a la temporada 1999/2000, als quatre anys va tenir el seu primer paper –de nena que escoltava el conte de l’àvia a l’inici del muntatge– i després, explica Urgell, “he fet de tot fins representar la Verge Maria fins l’any passat”.

“Algun dia tornaré a l’escenari, però aquest any ho viuré molt diferent, com ja em va passar amb els Infantils”, apunta Cristina Urgell en conversa amb el 3d8. “Veure el muntatge des de fora em produeix un orgull per a tothom que el fa possible, perquè des de dins estàs pensant en que et surti bé el teu paper i prou, potser”, afegeix la nova directora.

Quant a l’obra que es podrà veure a partit de diumenge, Urgell hi ha introduït algun canvi, com per exemple al quadre ‘La Fira de Nadal’, per donar més caliu a l’ambient que representa la plaça Vella en l’inici de la representació; o bé perquè tot el muntatge, en paraules seves, “tingui un toc, un dinamisme i un ritme diferent, amb personatges als quals els he canviat el tarannà en els diàlegs”.

La jove, que el mes que ve farà 25 anys, reconeix que se li farà estrany no participar-hi activament com a actriu després de 24 temporades actuant “en totes les funcions, fins i tot malalta o sense veu”.
Venda d’entrades

Per a informació i reserva d’entrades, al preu de 10 euros
(5 € els menors de 10 anys i amb bonificacions per a grups i titulars de diversos carnets), es pot trucar als telèfons 977 662993 i 696 446 885, o també mirar el web www.pastoretsdelvendrell.cat. A més, se’n poden reservar a info@pastoretsdelvendrell.cat fins a 24 hores abans de cada representació i comprar-ne a la taquilla del TÀG els dies de funció a partir de les 4 de la tarda. També des d’aquest horari es poden bescanviar les invitacions per entrades, sempre que en quedin per al dia soŀlicitat.

També et pot interessar

Comentaris