La Fundació Apel·les Fenosa del Vendrell celebra aquest 2024 el 125è aniversari de l’escultor

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez; la directora de l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès, Nativitat Castejón; i la de la Fundació Apel·les Fenosa, Nekane Aramburu.
11/01/2024 - 19:18h

L’entitat ha presentat aquest dijous la programació d’aquest any, que se centrarà en potenciar el coneixement de la Casa del Portal del Pardo

La Fundació Apel·les Fenosa del Vendrell ha presentat la programació per a aquest 2024, que se centrarà principalment a mostrar el coneixement de la Casa del Portal del Pardo, seu de la Fundació, així com a dur a terme diverses activitats per commemorar el 125è aniversari del naixement d’aquest escultor, nascut el 16 de maig de 1899.

Així, una primera acció és la presentació de la catalogació de l’Arxiu Folch-Guimerà, cedit en dipòsit a l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès, amb una exposició a l’entrada de la Fundació que es pot visitar des d’aquest dijous, 11 de gener, i fins al proper 18 de febrer.

També es durà a terme una renovació de la museografia, durant el proper mes de febrer.

Exposicions
Pel que fa a les exposicions que hi haurà al llarg d’aquest l’any, són les següents: ‘Reverberant’ al Cup, comissariada per Josep Manuel Berenguer, que es podrà veure durant tot l’any, amb inauguració el 20 de gener a les 6 de la tarda; ‘Atmosferes futures’, comissariada per Nekane Aramburu, a partir del 20 d’abril; i ‘Interseccions entorn a Jean Genet (cicle expositiu ‘Fenosa i la literatura’), comissariada per Juan Ramón Barbancho, a partir del 20 d’octubre.

D’altra banda, per fer que la població vendrellenca conegui aquest espai, les persones empadronades al municipi hi tenen des d’ara l’entrada gratuïta.

També et pot interessar

Comentaris