Raül Casado, l’alcalde de Sant Cugat Sesgarrigues que també és el delegat de l’equip de futbol

08/01/2024 - 11:54h

Fa vuit anys que està vinculat al club del poble

Raül Casado és un d’aquells casos curiosos que, de manera més o menys habitual, passen al món del futbol territorial. Casado és alcalde de Sant Cugat Sesgarrigues per Sant Cugat Progrés Municipal des del passat mes de juny i, al mateix temps, exerceix com a delegat de l’equip de futbol del municipi.
És, a dia d’avui, l’únic alcalde penedesenc que combina aquestes dues funcions tan dispars. “Porto vuit any vinculat al club i conec l’entrenador del primer equip, el Marc Ruiz, des de fa molt de temps. M’agrada coŀlaborar en tot el que puc i no vaig dubtar a seguir fent de delegat de l’equip després de ser alcalde”.

El delegat-alcalde ha de lluitar, a vegades, contra un tòpic que desmenteix. “Tot està regulat i les subvencions, per exemple, estan fixades per llei. Que jo sigui alcalde o no és un factor que no té cap rellevància. La veritat, però, és que ningú em fa referència d’això”.Enguany, el CF Sant Cugat Sesgarrigues està competint amb Hortonenc, Sant Sadurní i Monjos per l’ascens a Tercera Catalana. “Tenim les nostres opcions”, assenyala Casado. “De totes maneres, no és un objectiu fonamental. Estem molt satisfets d’haver construït una plantilla molt jove amb jugadors del poble i, a partir d’aquí, el que pugui venir ja ho veurem”.

En un club petit com el Sant Cugat Sesgarrigues tothom ha d’acabar fent una mica de tot. En el darrer duel a casa del 2023 davant el Gelida (4-0), l’entrenador Marc Ruiz estava sancionat i el mateix Raül Casado va acabar fent funcions d’entrenador al terreny de joc. Va complir amb molt d’èxit amb la seva missió.

Casado, per cert, no és l’únic membre del club blanc-i-vermell que està com a polític en actiu a l’ajuntament satcugatenc. El número 2 de la llista i actual tinent d’alcalde de Via pública, Seguretat ciutadana, Obra pública i Educació, Jordi Piñol, és el president del CF Sant Cugat Sesgarrigues.
Piñol és un altre exemple d’anys de dedicació, en aquest cas al club de futbol i ara també a l’Ajuntament. Tots remant en una mateixa direcció per mantenir viva una entitat petita en un poble de poc més de 1.000 habitants censats. El Penedès continua actiu.

També et pot interessar

Comentaris