Avançament d’una part de la nova temporada d’espectacles de l’Auditori i Cal Bolet

12/12/2023 - 18:06h

Serà entre febrer i juny de l’any vinent amb la Camerata Penedès, la Flyhard, David Palau i Kitflus amb ‘Serrat sense Serrat’, i l’obra ‘La Festa’ de Daniela Feixas

L’Ajuntament de Vilafranca ha donat a conèixer una part de la nova temporada d’espectacles professionals al Teatre Cal Bolet i a l’Auditori Maria Rosa Juncosa que començarà a principis de febrer i s’allargarà fins al mes de juny. Propostes que es poden incloure com a regal de les festes de Nadal, també en format d’abonaments VINE que permet triar l’espectacle amb posterioritat.

La presentació es feia dimarts amb format de roda de premsa a càrrec de la regidora de Cultura, Àngels Dalmau, que destacava l’àmplia programació oferta “perquè creiem que el teatre és una eina formidable per comunicar idees i crear interrogants que sacsegen i commouen al públic. És per això que convidem especialment als joves a anar al teatre, perquè la força i l’impacte de l’espectacle en viu els ajudarà a desenvolupar l’esperit crític tant necessari en els complicats moments que vivim”. La regidora destacava “la intensa aposta del Servei de Cultura per reforçar als talents penedesencs com Josep Julien o Daniela Feixas o la pròpia Camerata Penedès” i va acabar convidant “tothom a aprofitar el Nadal per regalar espectacles tant de teatre com musicals. El Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca treballa per oferir un ventall que pot interessar a un públic molt ampli”.

Monòleg per començar

Tot seguit, la tècnica de Cultura Carla Sanmartín presentava alguns dels espectacles que es podran veure la temporada vinent, que s’iniciarà amb La nit del peix kiwi, una de les últimes produccions de la Flyhard, companyia resident de Cal Bolet. Escrita i dirigida pel penedesenc Josep Julien i protagonitzada per Santi Ricart, l’obra és un thriller hipnòtic i intimista amb tocs de comèdia que endinsa l’espectador a la ment d’un actor que passa per un mal moment. Des de la Flyhard, Clara Cols explicava que es tracta d’un monòleg que transita entre el thriller i la road movie, “però amb un sol intèrpret, que fa de narrador, en el paper d’un actor que no ha tingut massa sort, un perdedor de manual. És una obra que amb molt pocs elements atrapa moltíssim. La dramatúrgia camina sola i la interpretació està molt acurada”.

L’adolescència en estat pur

El mes de març arribarà a Vilafranca La Festa, estrenada aquesta tardor al Teatre Nacional de Catalunya. L’espectacle planteja les conseqüències del consum de pornografia des de molt joves, i de com aquest fet i la falta d’informació fiable i adequada en sexualitat influeixen en les relacions afectives i sexuals dels adolescents. La penedesenca Daniela Feixas, autora i dramaturga de La Festa, explicava que l’obra “s’ha construït a través de les converses amb joves d’entre 14 i 20 anys que van exposar les seves històries viscudes en primera persona. No volia caure en tòpics sobre adol·lescència des del punt de vista de les persones adultes, i vaig fer aquestes entrevistes per obtenir material per a l’obra”.

Concert a l’aire lliure

La Camerata Penedès oferirà dos concerts: Passió amb Anna Puig, membre de la prestigiosa Mahler Chamber Orchestra i solista de violes de la Camerata Bern, que exercirà com a solista-directora del concert que s’oferirà en el context de Setmana Santa, i en un format a l’aire lliure i gratuït, la Camerata Penedès i la virtuosa violinista d’Esparreguera Maria Florea interpretaran Carmen.

També s’ha anunciat el nou projecte que dos dels músics més propers a Joan Manel Serrat, David Palau i Josep Mas Kitflus, estrenaran a Vilafranca: Serrat sense Serrat, un concert homenatge on el guitarrista i el mític teclista repassaran els èxits que formen part de la nostra història musical. El concert és una relectura del repertori de Serrat, “que s’ha centrat més en les lletres, però com a músics sempre hem volgut rellegir les melodies per trobar noves sonoritats”, explicava Palau.

Aquest avançament se suma al primer concert de la nova temporada, la gira per teatres i auditoris del grup mallorquí Antònia Font, que es va anunciara fa unes setmanes i que ja té entrades exhaurides. La resta de la programació de la temporada febrer-juny 2024 es donarà a conèixer durant el proper mes de gener.

Aquest cap de setmana

Aquest cap de setmana hi haurà concert de Cris Juanico i l’OMAC juvenil, amb la seva nova proposta Altament sensible, i un dels clàssics de Nadal, El Trencanous. Durant les festes de Nadal, el vilanoví Guillem Albà presentarà a Vilafranca Ma solitud on reivindica una experiència teatral i col·lectiva que, amb només 25 minuts, proposa un viatge de la comèdia a la poètica, on les mans són el punt de partida. A més, a l’Auditori, els Barcelona Clarinet Players oferiran un concert del seu nou àlbum Black Pool Suite. Al gener, l’actriu Mercè Arànega donarà Instruccions per fer-se feixista, la Camerata Penedès interpretarà la Símfonía Júpiter de Mozart i la temporada acabarà amb la presentació del nou treball de la Ludwig Bang.

Programació familiar

El proper mes de gener a l’Auditori Maria Rosa Juncosa es duran a terme dos espectacles de programació familiar: El núvol gris, gras i gros, per a infants de 0 a 5 anys, i La motxilla de l’Ada, per a majors 5 anys. La Xarxa ja ha posat a la venda també els espectacles de la temporada de febrer a juny de 2024: l’obra teatral Una dent sota el coixí, el musical La princesa i el pèsol i l’espectacle de màgia Somriures.
Les entrades i els abonaments ja estan a la venda per internet. També es poden adquirir presencialment a la taquilla de Cal Bolet tots els dijous no festius de 18 a 20h. Des del Servei de Cultura s’ha animat a tots els públicsa regalar Cultura per Nadal.

També et pot interessar

Comentaris