Cesk Freixas anuncia una aturada indefinida i tanca una etapa de 20 anys

El músic de Sant Pere de Riudebitlles prepara una gira per al 2024 i part del 2025 que culminarà amb l’enregistrament del seu primer disc en directe

Cesk Freixas va emetre ahir al vespre un comunicat a través de les seves xarxes socials per anunciar que després de 20 anys atura el seu projecte musical. El seu “somni preciós” que ha tingut un resultat de 9 discos i 2.000 concerts, s’atura “com a mínim 2 anys” per poder, diu, “desconnectar i agafar prou distància amb el projecte per després tornar amb els aires una mica renovats”. Freixas, diu que vol estar un temps sense pujar als escenaris per poder dedicar-se a altres coses i, sobretot, “poder tornar als meus fills i la meva parella tot el temps que no he pogut estar amb ells”. És el motiu principal.

Durant el 2024 i part del 2025, Freixas prepara una gira amb un repertori que repassarà les cançons més representatives dels seus discs per oferir una experiència “bonica i agradable al públic que em segueix de fa anys”. Per als concerts de la darrera gira, Freixas comptarà amb la col·laboració de Víctor Nin però també s’envoltarà de més músics per oferir un espectacle “més festiu, amb cançons que fa anys i panys que no toquem”.

La gira ja té oberta la contractació amb un primer concert, ja tancat. Té clar que una de les parades de la gira serà a casa, a Sant Pere de Riudebitlles, i li agradaria passar per altres municipis del Penedès com Vilafranca o Sant Sadurní. I de la gira en sortirà el seu desè disc, que serà el primer que tindrà enregistrat en directe.

En espera del retorn als escenaris, el cantautor riudebitllenc vol continuar vinculat a la indústria de la música i madurar alguns projectes que ja tenia embastats amb persones del seu entorn professional. Freixas és actualment director de l’Aixeta, una plataforma de micromecenatge continu enfocat a creadors de cultura.

També et pot interessar

Comentaris