Cunit, escenari de dos treballs històrics del cineasta, fotògraf i historiador calafellenc Laureano Clavero

El calafellenc Laureano Clavero treballant per a la portada d’una novel·la històrica (Foto: Mirasud PRO)
01/12/2023 - 11:21h

El cineasta calafellenc realitza vídeos de 90 segons sobre patrimoni i fotos per a una novel·la ambientada en la Segona Guerra Mundial

Laureano Clavero, fotògraf, cineasta i historiador argentí establert des de fa anys al municipi de Calafell i especialitzat en recreacions audiovisuals fidedignes de la Segona Guerra Mundial i altres temàtiques històriques, ha dut a terme recentment dos projectes a Cunit, amb la seva empresa productora (Mirasud PRO), a la vegada que des d’aquest mes de novembre dirigeix un curs de realització cinematogràfica a l’Espai Jove de Cunit.

Durant aquest últim projecte, els alumnes aprendran a realitzar i duran a la pràctica un curtmetratge.


Càpsules patrimonials
Pel que fa a un dels altres dos projectes impulsats per Clavero, l’Ajuntament de Cunit ja ha penjat a la xarxa social Instagram les tres primeres càpsules dutes a terme en el marc del projecte ‘La història del teu poble en 90 segons’. Realitzat per SG Audiovisuales i Mirasud PRO, es tracta de vídeos d’un minut i mig sobre temàtiques patrimonials de Cunit, com el barri dels Alemanys o el búnquer de la Guerra Civil.

Sessió per a una novel·la
D’altra banda, dijous 23 de novembre, Laureano Clavero va estar fent una sessió fotogràfica a la zona de la Plana del Castell del mateix municipi de Cunit per a la caràtula i coberta d’una novel·la inspirada en un fet real de la Segona Guerra Mundial: l’‘Operació Biting’.

En aquest episodi bèŀlic, un grup de paracaigudistes britànics va poder neutralitzar una antena de comunicacions de l’exèrcit nazi a França.

En concret, les imatges fetes pel professional calafellenc iŀlustraran la novel·la ‘Ataque nocturno’, obra de David López Cabia, l’autor del pròleg de la qual és Séan F. Scullion, tinent coronel i historiador britànic.
Segons explica Laureano Clavero, a la novel·la per a la qual ha fet la portada s’explica com el sergent McKnight i el caporal Wallace, dos paracaigudistes, han de protegir el sergent de vol Campbell, pare de família i que es tracta d’un militar especialista imprescindible per a l’èxit final de l’operació contra les comunicacions alemanyes.

També et pot interessar

Comentaris