Desè aniversari del Mercat Municipal de Calafell en ple conflicte entre govern local i alguns paradistes

Imatge de l’interior del Mercat Municipal de Calafell (Foto: Pako Valera)
29/11/2023 - 19:00h

Quatre paradistes han denunciat que l’ajuntament els vol expropiar i un jutjat ha establert mesures cautelars abans de la resolució definitiva

Aquest dimecres s’escau el desè aniversari de la reobertura del Mercat Municipal de Calafell totalment renovat i que va suposar la incorporació d’una gran superfície, però ho ha fet sense cap acte festiu organitzat pels paradistes atès, entre d’altres raons, el conflicte que viuen alguns dels seus titulars amb l’Ajuntament de Calafell.

El consistori va aprovar en junta de govern l’agost passat iniciar el procés per rescindir la concessió a cinc paradistes dels prop d’una vintena que van signar un contracte per a 30 anys i que els permetria començar a tenir guanys al cap de 10, que precisament es compleixen ara, suposadament per no estar al corrent de pagament del cànnon de concessió establert i de despesses d’energia. Aquesta és la raó que s’esgrimeix des del govern, amb l’alcalde, Ramon Ferré, al capdavant.


Als jutjats
Tanmateix, quatre dels cinc paradistes afectats van decidir acudir al contenciós administratiu i, segons expliquen, un jutjat ja ha donat la raó a un parell i esperen que també ho faci amb els altres dos casos.

Des de la justícia, apunten els paradistes, s’ha establert una primera mesura cautelar per continuar exercint la feina a la parada adjudicada -a l’espera de la decisió judicial definitiva- i, a més, l’Ajuntament de Calafell s’haurà de fer càrrec de les costes judicials. Un jutjat entén que hi ha una “desproporcionalitat” -diuen els afectats- en el fet que es pogués deure uns pocs diners de la concessió en el moment de la decisió municipal de revocar-la perquè, per exemple, hi hauria paradistes que haurien acumulat un deute d’un miler d’euros quan en duen pagats uns 120.000 en quotes durant 10 anys.

El conflicte entre paradistes i Ajuntament de Calafell va arribar al ple de divendres, durant el qual ERC i també una representant dels paradistes -que va dir estar al corrent de pagament- van acusar el govern de “manca de diàleg” en tot l’afer. L’Ajuntament de Calafell ha recorregut la primera resolució judicial, però els paradistes confien que acabaran guanyant el procés. Tanmateix, tot plegat es pot resoldre d’aquí a mesos.

La regidora de Promoció Econòmica, Lluïsa Lastra, ha negat la suposada manca de diàleg per part del govern calafellenc, el qual diu que hi ha paradistes que van acumulant impagaments fins que “amb l’amenaça de retirar-los la concessió, es posen al dia”. I també assegura que els paradistes afectats no compleixen amb l’horari d’obertura dels punts de venda.

També et pot interessar

Comentaris