Preocupació al futbol comarcal per la proliferació d’incidents i picabaralles en diferents partits

28/11/2023 - 18:30h

Des de la primera jornada s’han registrat problemes

La temporada 23/24 està essent prou calenta pel que fa a categories territorials. A Tercera i Quarta Catalana les incidències s’han multiplicat en el primer tram de campionat. La FCF i els àrbitres apliquen un protocol més dur, però, més enllà de la normativa, el comportament de jugadors i de públic no és el millor possible.

A Tercera Catalana hi ha hagut problemes en els duels Riudebitlles-Fàtima (grup 13) de la primera jornada, que es va suspendre a la segona meitat, o en l’Altafulla-Torredembarra (grup 17).
A Quarta Catalana, la relació de batusses, picabaralles i incidències és més ampli. Martinenca-Avinyonet, Hortonenc-Monjos, Atlètic Vilanova-FC Canyelles, Olivella B-Monjos i Base Vilanova-Puigdàlber conformen, per ara, la llista dels principals problemes.

Fins ara, les imatges més greus s’han produït a l’estadi dels Alumnes Obrers de Vilanova i la Geltrú fa quinze dies en el duel Base Vilanova-Puigdàlber. Una batussa general entre alguns jugadors i diversos aficionats va acabar amb la suspensió del partit quan ja era a les acaballes. Els dos clubs han estat exclosos per part de la FCF de la classificació del Joc Net de la temporada 23/24 al tractar-se de fets qualificats com a molt greus. El Base Vilanova és un club sense cap vinculació amb l’històric CF Vilanova malgrat que juga al mateix camp i des del club vilanoví ja han fet notar aquesta diferència.

També va ser greu la doble agressió viscuda en el partit Olivella B-Monjos entre dos jugadors dels dos equips. Tant l’un com l’altre van acabar a l’hospital i rebent una sanció global de 14 partits per part de la Federació Catalana. Els problemes als camps de futbol no són un problema específic del Penedès, però sí que és cert que en els últims dos anys s’han incrementat en relació al període previ de la pandèmia.
La implicació del públic en picabaralles i batusses és més freqüent que fa uns anys i això genera imatges problemàtiques.

També et pot interessar

Comentaris