Estrena d’una pel·lícula sobre l’arribada de les despulles mortals de Pau Casals a Catalunya, el 1979

Imatge del recorregut de les despulles de Pau Casals de camí cap al cementiri municipal del Vendrell, el 1979 (Foto: Jaume Domingo Mulet)
28/11/2023 - 19:00h

És obra del vendrellenc Jaume Domingo Mulet i es podrà veure aquest dimecres a l’Auditori del Tívoli del Vendrell

En el marc dels actes del 50è aniversari de la mort del mestre Pau Casals, l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès presentarà aquest dimecres, 29 de novembre, a les 19 hores a l’Auditori Tívoli del Vendrell,  l’estrena de la pel·lícula  L’arribada de les despulles mortals de Pau Casals a Catalunya i el seu enterrament al Vendrell (1979), realitzada pel vendrellenc Jaume Domingo Mulet.

Aquesta filmació pertany al fons Jaume Domingo Mulet, cedit a la Generalitat de Catalunya i dipositat a l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès. Jaume Domingo va enregistrar el 9 de novembre del 1979 l’arribada del fèretre de Pau Casals a l’aeroport del Prat de Llobregat i l’endemà a la vila del Vendrell, on l’esperaven una multitud de persones.

La pel·lícula mostra el respecte i l’estimació del poble al mestre Casals, els parlaments de les autoritats al cementiri i la sepultura definitiva. Recordem que Pau Casals havia mort a l’exili de San Juan de Puerto Rico sis anys abans i encara amb el dictador Franco viu: el 22 d’octubre del 1973.

Després de la projecció de la pel·lícula tindrà lloc una taula rodona per comentar diferents aspectes d’aquella diada amb vendrellencs que hi van participar activament.

Aquest acte és possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament del Vendrell, la Fundació Pau Casals, el Museu Pau Casals, l’Associació Musical Pau Casals, el Consell Comarcal del Baix Penedès i RTV El Vendrell.

També et pot interessar

Comentaris